Juulis-augustis saab Haapsalust Dirhami Suvebussiga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

suvebuss2014Juba teist aastat on suvel võimalik avaliku bussiliiniga sõita hommikul Haapsalust Dirhamisse ja õhtul jälle tagasi, et veeta tore suvine päev Põhja-Läänemaal. Mullu suvel oli bussiliin käigus ühe kuu, selle ajaga tehti kokku 541 reisi.

Peamised sihtkohad olid Roosta (Elbiku bussipeatus) ja Dirhami. Reisijatelt saadud tagasisidest selgus, et peamiselt sõideti randa, marjule või maakoju.

„Arvestades märkimisväärset reisijate arvu ja reisijatelt saadud positiivset tagasisidet on Suvebussi käigusoleku perioodi tänavu pikendatud kahele kuule,“ selgitas Lääne maavalitsuse ühistranspordi vaneminspektor Külliki Kübar.

Maakonnaliin nr 28 Haapsalu – Dirhami (Suvebuss) on käigus 20. juunist kuni 24. augustini. Liini teenindab L&L AS. Buss väljub Haapsalu bussijaamast iga päev kell 10.30 ja tagasi Haapsallu Dirhamist kell 17.00.

Võrreldes eelmise aastaga on väljumine Dirhamist muutunud hilisemaks ja buss jõuab Haapsallu tagasi kell 17.45.

Bussis on 21 istekohta ja sellesse mahuvad mõned lapsevankrid.

Sõiduplaanis on arvestatud ka ümberistumise võimalustega teistelt maakonnaliinidelt. Näiteks saavad Lääne-Nigula valla elanikud sõita esmaspäevast laupäevani kell 10.34 Taeblast liiniga nr 36 (Haapsalu – Taebla – Linnamäe) Linnamäele, et seal ümber istuda kell 10.47 väljuva Suvebussi peale.

Õhtul tuleb Taeblasse, Paliveresse ja Ristile sõitjatel ümber istuda Rannaküla peatuses. Suvebuss jõuab Rannaküla peatusesse kell 17.33 ja bussiliin nr 727 Haapsalu – Taebla – Palivere – Risti – Laitse – Tallinn väljub Rannakülast kell 17.40.

Reisiplaneerija ühistranspordi portaalis aitab leida infot ümberistumisvõimaluste kohta.

Infot suvebussi kohta saab AS L&L telefonidelt 5661 2705, 5661 2702 ja e-posti aadressilt aare@ll.ee ning Lääne maavalitsuse kodulehelt.

Suvebussi liinile toomist toetavad kohalikud omavalitsused, mida suvebussiliin läbib: Haapsalu linn, Ridala-, Lääne-Nigula- ja Noarootsi vald. Suvebussi tellija on Lääne maavalitsus.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Päikese piste
8 aastat tagasi

Ei saa aru, kuidas neid reise ikka nii palju sai olla? Hädaga võis seal reisijaid kokku 541 olla.