0

Läänemaa JK Haapsalu langes väikesest karikast penaltiseerias

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa JK Haapsalu kaotas madalamate liigade karika 1/16 finaalis EMÜ SK-le. Pärast 2:2 viiki normaalajal ning väravateta 30-minutilist lisaaega jäädi Eesti Maaülikooli spordiklubile 2:4 alla penaltiseerias.

Nõrgendatud koosseisus mängule sõitnud Läänemaa JK Haapsalu jäi 26. minutil kaotusseisu kui Ergo Eessaar läänlaste kaitseliini taha pääses ning palli Hendrik Sihti seljataha lõi.

6 minutit hiljem tegi paremalt äärelt võimsa tõusu Tarvo Manni, kes vastaste karistusalla tungis, kus ta seejärel veaga maha tõmmati ning peakohtunik Maksim Mitrofanov penalti määras. Bert Rotberg realiseeris penalti edukalt.

5 minutit hiljem eksis EMÜ SK poolkaitsja, kes palli peaga oma väravavahi suunas lükkas. Tagasisööt jäi liialt nõrgaks ning Vladislav Šikirjavõi lõikas selle vahelt ning pääses väravavahiga üks-ühele, kus Läänemaa ründaja ei eksinud – 2:1 Läänemaale.

Teisel poolajal jäid külalised surve alla ning paaril korral ragisesid ka värava raamid. 9 minutit enne normaalaja lõppu kandis Maaülikooli surve vilja ning avavärava löönud Eessaar lõi tsenderdusest tulnud palli peaga väravasse. Kuna normaalaeg lõppes 2:2 viigiga läks mäng 30-minutilisele lisaajale, mis lõppes väravateta viigiga.

Penaltiseerias alustas löömisega Maaülikool ning seda edukalt. Läänlaste poolelt vastas samaga Bert Rotberg. Teise löögiga olid võõrustajad taaskord edukad, kuid Talis Tamme penalt tabas värava posti ning sisse ei läinud. Kolmanda Maaülikooli penalti suutis Hendrik Siht tõrjuda, kuid Vladislav Šikirjavõi seisu viigistada ei suutnud – Ermo Ojaste tõrjus. EMÜ SK realiseeris oma neljanda penalti edukalt ning samaga vastas Kristopher Aljaste. Viienda penalti realiseeris EMÜ keskväljaveteran Rein Pütsepp ning kindlustas Maaülikoolile 4:2 võidu penaltiseerias ning kodumängu FCF Tallinna Ülikooli vastu 1/8 finaalis.

jalkaLäänemaa JK Haapsalu koosseisus mängisid Hendrik Siht, Bert Rotberg, Kristjan Koppel, Talis Tamm, Tarvo Manni, Leonid Bragin, Tanel Kruuspan, Raiko Tähhe, Kristo Linder, Martin Salf ja Vladislav Šikirjavõi. Vahetusest sekkusid Kaarel Koel ja Kristopher Aljaste.

Läänlaste järgmine mäng toimub 27. juunil kell 19 Suure-Jaani Gümnaasiumi staadionil, kus Eesti karika 1/64 finaali kohtumises sõidetakse külla SK Tääksile. SK Tääksi mängib EMÜ SK-ga III liiga lõuna tsoonis ning on 12 meeskonna konkurentsis kolmandal kohal. EMÜ SK on viiendal kohal.

Bert Rotberg, Läänemaa Jalgpalliklubi

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz