0

Galerii: Maakaitsepäev Ristil

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Võidupühal Ristil peetud maakaitsepäeval said Läänemaa valdade esindajad kätte Valgast toodud võidutule.

Risti küüditatute mälestusmärgi ehk Risti risti juurde rivistusid võidupühal Läänemaa kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, noorkotkad ja kodutütred, kes aupaukude saatel mälestusmärgile lilled asetasid. 

Lääne praost Tiit Salumäe ütles oma kõnes, et küüditatute mälestusmärk on ka omamoodi võidusammas, kuigi Risti kaudu läks paljude tee kaugele maale, ei õnnestunud neid murda. 

Parosti sõnul on vabaduse esimene õppetund see, kuidas võita iseennast ja kurjust enda sees, järgmne aga see kuidas tulla toime omavahel. "Selles on meil palju õppida ja ainult koosmeeles suudame edasi minna," ütles Salumäe.

Oskusele lahendada probleeme nii inimeste kui ka riikide vahel, juhtis tähelepanu ka Lääne maavanem Innar Mäesalu. Kokkutulnuid pidupäeva puhul õnnitledes ütles maavanem, et alati pole võib-olla võidupüha tähendus olnud nii arusaadav kui on seda praegu. "Mul on hea meel,et Eesti riigil pole ainult hea kaitsevägi, vaid ka suur kaitsetahe," sõnas maavanem.  

Võidutuletõrvikust, mille Valgast tõid Läänemaale naiskodukaitsja Eda Tamm ja tema poeg, kaitseliitlane Silver Hinno, jagas Mäesalu võidutule kohale tulnud Läänemaa valdade esindajatele.  

Võidupüha tähistamine Ristil ei piirdunud piduliku rivistuse ja võidutule jagamisega, vaid tegevust pakuti terve päeva.

Keskpäeval avati Ristil Kaitseliidu Risti malevkonna uus kodu ning pärast seda sai Risti risti juures uudistada Kaitseliidu sõidukeid ja relvanäitust, teha tutvust politsei ja päästjate tööga.

Kaitseliitlased pidasid maha näidislahingu, oma oskusi näitasid politseikoerad ja päästjad demonstreerisid auto lahtilõikamist.  

 

Fotod: Arvo Tarmula

Maakaitsepäev arnold juhans image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image  

href="https://online.le.ee/wp-content/uploads/2014/06/image114.jpg">image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz