EE: Riigikogu salaliige – Neeme Suur

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Neeme Suur EE 001Vähetuntud riigikogulane Neeme Suur (45) astub täna parlamendi kõnepulti ja teeb ettepaneku kooseluseadus vastu võtta, kirjutab Eesti Ekspress.

Ekspress uuris, kuidas kolm aastat madalat profiili hoidnud riigikogulasest Neeme Suurest (45) sai kooseluseaduse vedur.

„Rahvuse hävitajaks pole mind varem tõesti tituleeritud,“ muigab Suur ja lisab silmapilk tõsinedes, et tegelikult läheb kriitika talle ikka väga hinge.

Ekspress kohtub Neeme Suurega esmaspäeva hommikul kell 8 Toompeal. Intervjuu käigus läksid märkmikusse kirja kümme fakti, mis persooniloos kasutust ei leidnud:

  • Riigikogulase töö on raskem kui maavanema oma. Õiguskomisjoni juhi kohustusi nimetab ta „väljakutseks“.
  • Ta tantsib rahvatantsu Risti segatantsurühmas Heide Tõmme. Sellega seoses kerib varsti üles üks probleem. Pärast jaanipäeva, kui riigikogu koguneb erakorralisteks istungiteks, peaks Suur olema tegelikult tantsupeo proovides.
  • Ta mängib akordionit ka.
  • Ja peotantsu. Proovid toimuvad korra nädalas.
  • Ta abiellus noorelt. Oma kooselu velskrist abikaasa Katiga registreerisid nad Kuressaare perekonnaseisuametis.
  • Ta loodab, et kooseluseadus võetakse vastu sügisel ja jõustub 1. jaanuaril 2015. „Tehnilised üksikasjad võtavad aega, sest registrisüsteemi tuleb üks lahter juurde teha. Aga see pole nii lihtne kui Excelis,“ selgitab ta.
  • Ajaleht Lääne Elu kutsus ta ükskord toimetusse jõuluvana tegema. Suur läks kohale, seljas kaitseliidu laiguline vorm, ja roomas kuuse alla.
  • Ta pole kunagi Varro Vooglaidi kohanud. Küll aga saadab kooseluseaduse vastaste aktsioonide peaideoloog talle protestikirju. Suur ei mõtlegi vastata.
  • Aasta tagasi saabus keskiga ja Suur ajas vuntsid maha. „Ei ole enam in,“ selgitas ta.
  • Tema lipsul pole ühtegi plekki.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
9 aastat tagasi

Pingutused kandsid vilja!Tänud!
Traditsiooniline pere pole sugugi veatu,seepärast hirmgi.Sajandeid on naispool olnud ahistatud ja allasurutud-ka meestes peituv naisenergia.Aga see ongi elu,et õpime vigadest.Uue ajastu jõudes on vaja end muuta.Meie suhted on meie enda kätes.Ja tavapere väärtus tõuseb ning tugevneb veelgi,kuna nüüd oskame teda paremini hinnata.

...
9 aastat tagasi

Pingutused kandsid vilja!Tänud!
Traditsiooniline pere pole sugugi veatu,seepärast hirmgi.Sajandeid on naispool olnud ahistatud ja allasurutud-ka meestes peituv naisenergia.Aga see ongi elu,et õpime vigadest.Uue ajastu jõudes on vaja end muuta.Meie suhted on meie enda kätes.Ja tavapere väärtus tõuseb ning tugevneb veelgi,kuna nüüd oskame paremini hinnata.

-
9 aastat tagasi

hääletamine võiks olla käepärasem,kõigil pole FB-d

Jaksu!
9 aastat tagasi

Kes tasa sõuab,see kaugele jõuab.