0

Ilmateenistus: uus nädal tuleb jahedam

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

KasariKasari. Foto: Arvo Tarmula

Lähiajal jääme madalrõhuala ja kõrgrõhuala piirialal. Kord on madalrõhkkond meist lõuna kord ida pool. Ilm on soe ja niiske, kuid alates nädalavahetusest õhutemperatuur aegapidi langeb.

Täna kujundab ilma väheaktiivne madalrõhkkond, mis liigub Ukraina kohalt Läänemerele.

Öösel sajab kohati ning suurem on hoovihmavõimalus Lääne-Eestis, päeval sajab hoo- ja äikesevihma mitmel pool. Puhub nõrk lõunakaare tuul. Sooja öösel 12..16, päeval 22..27, tuulepealsel rannikul 15..20°C.

Reede (6.06.) öö on sajuta, kuid päeval liigub Valgevenest põhja poole järjekordne madalrõhuala. Hoo- ja äikesevihma tõenäosus päeva jooksul suureneb 60..90%. Tuul on nõrk ja muutlik. Sooja on öösel 10..15, päeval 21..26, rannikul paiguti 16..20°C.

Laupäeval (7.06.) jääme väheaktiivsesse madalrõhuvööndisse. Hoovihma ja äikese võimalus on suur üle Eesti. Puhub nõrk läänekaare tuul. Sooja on öösel 9..16, päeval 15..21, Ida-Eestis võib olla paar kraadi soojem.

Pühapäeva (8.06.) öö on kuivem, päev hoovihmadega (70..90%). Puhub mõõdukas ja nõrk lääne- ja loodetuul. Sooja on öösel 8..13, päeval 16..21°C, Põhja-Eestis paar kraadi jahedam.

Esmaspäeval (9.06.) kohatine hoovihmavõimalus püsib, tõenäosus 30..50%. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 8..12, päeval 15..21°C.

Teisipäeval (10.06.) ja kolmapäeval (11.06.) on lootus, et ülekaalu saavutab läänepoolne kõrgrõhuala. Hoovihmavõimalus on väike 10-20%. Puhub valdavalt nõrk loodetuul tuul. Sooja on öösel 8..13, päeval 17..23, rannikul kohati 14°C.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz