Keskerakond: ERJK sekkub omavalitsuste autonoomiasse ja päevapoliitikasse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti Keskerakond leiab, et Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjon (ERJK) sekkub oma tegevusega omavalitsuste autonoomiasse ning püüab kahjustada Tallinna linna mainet, teatas Keskerakonna pressisekretär Taavi Pukk.

Keskerakonna hinnangul püüab ERJK sekkuda omavalitsuste autonoomiasse otsustada ise oma tegevuse üle ning eelkõige püütakse kahjustada Keskerakonna juhitava Tallinna linna mainet. Omavalitsuste teavituskampaaniad on täiesti tavapärane osa omavalitsuste töö juures ning ERJK katsed leida selles seadusrikkumisi on Tallinna linna ja selle juhtide mainet kahjustavad.

2013. aasta kohalikel valimistel kulutas Keskerakond kampaaniaks ligi 830 000 eurot, mille kohta on vastavalt kõigile seadustele aruanded ka esitatud. Keskerakond on alati tasunud oma kampaaniakulud erakonna eelarvest kõigile seadustele vastavalt ja nii on see ka edaspidi, kirjutas Pukk.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
radar
9 aastat tagasi

Ootaks ka löpuks kohalike keski-liikmete väljaütlemisi,ehk saavad teist veel asja…

Juku
9 aastat tagasi
Reply to  radar

Ootaks siin tõesti hr Karilaiu seisukohta. ERJK esitas süüdistuse ka endisele Taru meerile reformikale Urmas Kruusele, kes tunnistas viga, aga KE õigustab ennast.

Jälle
9 aastat tagasi

Kas tõesti ei saa KE ükskord aru, et kõiksugused seadused ja korrad on kehtestatud selleks, et neid täita. Eeltöö komisjonile tegid ära Tartu Ülikooli teadlased, saan aru,, et sõltumatud eksperdid ja ikka tehakse KE arusaamisel neile liiga. Imelik seltskond.

abc
9 aastat tagasi
Reply to  Jälle

Üks asi on aru saamine ja teine asi tunnustamine. Iga teise partei puhul tsiviliseeritud ühiskonnas tähendaks selline asi skandaali ja ridade puhastust, seda eelkõige maine säästmiseks valija silmis. Kesikla puhul selline loogika ei kehti, sest nende põhiline elektoraat on poolmaksevõimetu sovokk. Aga kes veel nõuka aega mäletab, siis sovoki mõttemaailmas on omand ja võimusuhe mõtestatud vähe teistmoodi kui valge inimene seda mõistab. Seega süstermi tagant varastamine on pigem auasi kui patt ja selle eest vastutuse võtmine on nõrkus mitte riigimehelikkus.