Reedel toimub heategevuslik kontorirottide jooks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Väiksesse Viiki planeeritav sild liikumispuudega inimestele

Väiksesse Viiki planeeritav sild liikumispuudega inimestele. Foto: JCI Haapsalu

Reede, 30. mai pärastlõunal kell kolm algab Haapsalus lossiplatsil heategevuslik kontorirottide jooks Rat Race 2014, millest saadud tulust toetatakse liikumispuuetega inimestele Viigi randa tee ja silla rajamist.

Meelelahutusliku jooksu käigus läbivad erinevate organisatsioonide võistkonnad Haapsalu promenaadil ja vanalinnas väikeste vahetakistustega lõbusa raja, mille pikkuseks on umbes 1km.

Samal ajal kui kontorirotid jooksevad, lahutab lossiplatsil pealtvaatajate meelt Ajaratas Halastamatult Veereb Ei Teda Peatada Saa, Eriti.

Õhtul kell seitse algab Jahta Restos Haapsalu rotijooksu järelpidu ning Jahta hooaja avaüritus, kus musitseerivad Tõun ja Ilona Aasvere.

Jooksu osavõtutasude ja suursponsorite (Alexela, Cipax Eesti, Rannarootsi keskus ja Est-Trans Kaubaveod) abiga toetatakse Haapsalusse Viigi randa tee ja silla rajamist, mis lihtsustab liikumispuudega inimestel randa ja vette pääsemist.

„Viigi rand valiti asukohaks ka seetõttu, et seal saab veetaset reguleerida, mis kindlustab selle, et sild oleks veega võimalikult ühel tasapinnal,“ selgitas Haapsalu Rat Race 2014 projektijuht Maris Saar. Silla lahendus leiti läbirääkimiste käigus Haapsalu linna ja Läänemaa puuetega inimeste kojaga.

Kontorirottide jooksu korraldab Haapsalu ettevõtlike noorte koda. Lisainfo ja registeerimine.

Kontorirottide jooks toimub Haapsalus teist korda, esimest korda joosti ülla eesmärgi nimel 2012.aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments