Riigikogu tegi veteranipäevast lipupäeva

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti lippEesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Riigikogu võttis tänasel istungil vastu Eesti lipu seaduse muutmise seaduse, millega veteranipäev, 23. aprill, sai lipupäevaks, teatas Riigikogu pressiteenistus.

Veteranipäeval tunnustatakse kõiki neid, kes on sinimustvalget maailma eri kriisikolletes rahu ja Eesti iseseisvuse nimel kõrgel hoidnud. Tänavu tähistati veteranipäeva teist aastat järjest.

Veteranipäeva lipupäevaks nimetamise eelnõu algatas Riigikogus riigikaitsekomisjon. Selle poolt hääletas kolmapäeval hääletas 77 Riigikogu liiget, vastu ja erapooletuid polnud.

Eestis on uue lipupäevaga kokku 18 lipupäeva. Nende seas on näiteks Vabadussõjas võidelnute mälestuspäev, Tartu rahulepingu aastapäev, Eesti Vabariigi aastapäev, emakeelepäev, emadepäev, võidupüha, taasiseseisvumispäev, teadmistepäev, hõimupäev, isadepäev ja valimiste ning rahvahääletuste päevad. Lipupäevadel heiskavad Eesti lipu riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Iseseisvuspäeval, võidupühal ja taasiseseisvumispäeval heisatakse Eesti lipp ka elu-, äri- ja büroohoonetel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments