Nõva jättis perearsti internetita

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Noarootsi pererarst

„Kommunaalkulude tasumine käib nii väikese nimistuga perearstile olulises mahus üle jõu,” nentis Nõva ja Noarootsi perearst Tiina Proosväli. Proosväli nimistus on ligi poole vähem patsiente, kui peetakse jätkusuutlikkuse piiriks. Foto: Arvo Tarmula

Nõva vallavalitsus jättis perearsti internetita ja loodab, et arst maksab edaspidi ise kinni arstipunkti kommunaalkulud.

Inernetti ei ole arstipunktis 1. maist. Perearst ei saa patsientidele kirjutada digiretsepte, väljastada töövõimetuslehti, tõendeid, saatekirju jms.

Seni on internetiühenduse ja kommunaalkulud maksnud kinni vald, perearstil on kehtiv rendileping, mille järgi kohustub vald kulusid kandma.

Perearst Tiina Proosväli ütles Lääne Elule, et vallavalitsus on teinud talle ettepaneku kehtivat lepingut muuta, kuid ta ei ole nõustunud ja et internetti enam tõepoolest ei ole.

Nõva vallavanema Deiw Rahumägi sõnul katkestati internetiühendus Nõva huvikeskuse tegevuse ümberkorraldamise pärast.

Nõva arstipunkt asub Nõva huvikeskuse majas, mis kuulub vallale. 1. maist kolis vald huvikeskuse tegevuse ümber koolimajja, sest maja ülalpidamiskulud olid liiga suured, ja loobus ka 30 eurot kuus maksnud internetipaketist.

Täismahus artiklit saab lugeda Lääne Elu neljapäevasest, 22. mai paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
37 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kohalik
9 aastat tagasi

pole siin viga midagi, kui tervis kehvake võta ühendust sotstöötajaga, küll Maire juba organiseerib, kuuldavasti saab süstida vallas kohvi pauside ajal.

Mõtlik
9 aastat tagasi

Asi pole internetipulgas, asi on suhtumises. Seda, et arsti vaja pole, räägivad need, kes saavad sõita linnadesse arstide juurde. Peale selle on Nõval ka viletsamaid ja vanemaid, kelle võimalused piiratumad, kelle lapsed kaugel või kes päris üksi. Valitseva erakonna sõnul (üks eelnenud intervjuu vallavanemaga) on Nõval on kolm tähtsat asja: Üks on sadam — Nõva turismivärav. See on Nõva võti. Teine on keskus. Tuleb korda teha metskonnahoone kinnistu, kus oleks võimalik arendada turismiatraktsioone. Kolmandaks tuleks välja mõelda piirkonna bränd, mida müüa. Kõik see on väga tähtis. Tahaks aga loota, et mõtleme ka nende peale, kelle töö juba tehtud ja enam… Loe rohkem »

Teadmiseks
9 aastat tagasi
Reply to  Mõtlik

Võttes aluseks varasemad pretsedendid, võib prohveteerida umbes nii:
Sadam satub mingil imelisel moel erakätesse ja kohalikud “matsid” sealt enam merele ei käi, olgu sadam ikka peenetele antvärkidele.
Metskonnahoone saab endale mingi MTÜ, mille juhataja otse loomulikult on D.R. või keegi tema tankist. Ka sinna pole kohalikel asja, sest seal laaberdavad põhjanaabritest jahituristid.
Seega, head inimesed, olge valvsad, nt suhelge Vääna Jahiseltsiga või Harku valla rahvaga ja saate teada, missuguse mehe te endale vallavanemaks saite. Muidugi on Peeter ja Deiw ka väga suured semud ja kooli, kursavennad.

taadu
9 aastat tagasi
Reply to  Teadmiseks

eks valla rahvas arva sama agakäed jäävad lühikseks kiri talvel ju ei toiminud elus on nii et igal oinal oma mihkli päev kui see enne ei tule siis järgmistel valimistel kidlasti

taadu
9 aastat tagasi
Reply to  Mõtlik

ei räägi need kellel autod asjad vaid räägivad need kes on kroonilised arsti juures käiad ja kes ei viitsi tõõd teha eks pikapeale ole arst neid tundma õppind ja haigus lehte asja eest teist tagant enam neile ei anna

Suli
9 aastat tagasi

interneti 3g pulk maksab 5.93€ kuus. Kasutan seda juba 3a ja imelik kas perearst ei jõua seda ühes kuus maksta

aga
9 aastat tagasi
Reply to  Suli

Proosväljal on raha küll ja küll selle pulga jaoks, lihtsalt kus raha on,seal eriti välja seda ei käida.

Anonüümne
9 aastat tagasi

Jah see on küll imelik,Növa elanikud elavad stressid,kuidas nii,mis edasi saab!!!

eks
9 aastat tagasi

Hea kui sest vallast jääb suvitusrajoongi järgi, surfarid aeti ju ka sealt minema… motellid talve peroodil kinni…inimesed suretatakse välja – saabki sõjavägi oma polügoni ja pommiaugu!

mjah
9 aastat tagasi

olgem ausad,sellest perearstist on samapalju tolku,kui… no ma ei tea peavalu puhul sapipõie eemaldamisest. täitsa jama,mina küll ei tea,kust tema oma arstidiplomi hankis-kadaka turult? aga noh,retsepti olen ikka välja pinninud,muud võimalust mul ju pole,sest haapsalu perearstide nimekirjad on ammu täis.

S.R.
9 aastat tagasi

Palju sellest perearstist siin kasu on,see jäägu igaühe enda otsustada.Aga hakake harjuma mõttega,et Nõval ei ole peagi ei valda,kooli,lasteaeda,postkontorit,arstipunkti ega kauplust(ühesõnaga mitte midagi)Kõik on ainult aja küsimus.Ei ole ma küll selgeltnägija aga kõik liigub(liigutatakse)selles suunas,et kõik kel jaksu,need põgenevad siit ja ülejäänud surevad siia.

taadu
9 aastat tagasi

nimesid vist ei tule

vastus Taadule
9 aastat tagasi
Reply to  taadu

Ega neid nimesid enam vist eriti polegi, sest, kes tahab ellu jääda ja iseendaga rahul olla see lahkub, seda enam, et see kel paber taskus, ei saa ju kohapealt tööd ja kõik ei ole võimalised MTÜ-d asutama. Ja nii me välja suremegi !!! Samal põhjusel lahkusime meiegi.

nimesoov
9 aastat tagasi
Reply to  taadu

Julge Taadu tee ots lahti ja tutvusta ennast kõigepealt

taadu
9 aastat tagasi

ja kiiraabi ennegi käind nõval peavalu tablette andmas

taadu
9 aastat tagasi

väga huvitav kes siis nõval on nii profid miks nad eipaku oma abi siis inimestele nii sidumisel süstimisel kui ka tervise kontrollil muidugi tahaks et neil oleks ka pereõe diplom taskus mis puutub meie perearsti suhtumisse siis väga paljud asjad on inimestes enestes kinni kui lähed ja nõuad saatekirja mõne arsti juurde ja ei oska seletada milleks siis loomulikult ei võta perearst asja eriti tõsiselt miks sa peaks veel eri arstile minema kui omale ise diagnoosi juba paned

uups
9 aastat tagasi
Reply to  taadu

Kus ja kuidas abi pakkuda. Kas panna kaupluse seinale kuulutus. ” Seon Teie varvast ” vms. ja siis annan abi kord nädalas või ka tihemini, lihtsalt heast südamest, väljaspool oma põhitööd. Häda on selles, et vald ei pea sellist teenust piisavalt vajalikuks, ettepanekuid on ju tehtud mitmeid aga eks üheks põhjuseks on muidugi ka raha