Lastekaitsepäeval saab ruupadega võidu sõita

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ruup2

Alar Schönberg (vasakul) ruubasõitjatel silma peal hoidmas. Foto Erakogu

Eesti ajalooliste laevade selts viib 1. juunil mitmes Eesti sadamas lapsed tasuta merele — Haapsalus saab puulaevaselts Vikani väikeste aerupaadite — ruupadega Kuursaali juures võidu sõita.

"Soovitan proovima tulla, sest Tagalaht on paljudel inimestel avastamata ja ruubad sobivad selleks,” ütles puulaevaseltsi Vikan juht Alar Schönberg.

Schönbergi sõnul on sel korral Haapsalus ruubasõidud, sest seltsi suuremad alused on kodust ära. Kaljas Hoppet on selleks ajaks juba Peterburis, et teatriseltskonnaga merele asuda, Saaremaal Nasva sadamas talvitunud Runbjarn sõidutab ka sealseid lapsi.  „Loodame, et järgmisel aastal saab Haapsalus ka suuremate alustega sõita,” lisas ta.

Schönberg ütles, et lastekaitsepäeval, 1. juunil on ennegi lastele tasuta meresõite tehtud, kuid sel aastal on ettevõtmine varasemast suurem. tasuta sõidud toimuvad lisaks Tallinnale ka Pärnus, Kuressaares, Tartus ja Võrtsjärvel. Päev varem saab Tuulekala festivali raames merele minna Hiiumaal Orjaku sadamast.

Igal pool räägitakse enne mereleminekut ka veeoutusest ja selles on ajalooliste laevade seltsi partneriteks politsei- ja piirivalveamet, veeteede amet ning vabatahtlikud mere- ja järvepäästjad.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz