Estonian Nature Tours osales Itaalias linnuvaatlejate messil

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Estonian Nature Tours (ENT) osales rahvusvahelisel Po Delta Birdwatching and Slow Tourism messil (Itaalia) eksponendina esimest korda, teatas firma tegevjuht Marika Mann.

Huvi Eesti loodusväärtuste vastu oli Manni sõnul suur. Nelja messipäeva jooksul külastas ENT väljapanekut ligemale 300 loodushuvilist. ENT messiboksi kujunduses kasutatud printfotod ja bännerid täitsid sajaprotsendiliselt oma eesmärki.

"Pildid ilvesest, karudest, põtradest, rähnidest, kakkudest, kirjuhahkadest, valgepõsk-lagledest, aga ka orhideedest, rabadest ja puisniitudest tekitasid paljude Itaalia loodusturistide seas elevust," rääkis Mann. Kõige suuremat huvi tunti looduses pildistamise võimaluste vastu Eestis.

ENT osalemine ja kaks ettekannet, Estonia – the heart of European wildlife ja Estonia – a shelter for Western Taiga forest birds (esitaja Marika Mann) olid äramärgitud ka Po Delta messikataloogis.

Marika Mann ütles, et ENT tutvustas Eesti loodusväärtusi ka kohalikele ajakirjanikele. Itaalia suurim keskkonna- ja kultuuriajakiri, 35 000 trükiarvuga Oasis soovib tulla tutvumisreisile juba mõne nädala pärast.

"Tutvusmireisi tulemusena ilmub ajakirjas artikkel ning sellele lisaks tehakse reportaaž Itaalia rahvuskanali TV 5 telesaatele l'Arca di Noè, millel on 4 miljonit vaatajat," lausus Mann.

Teine populaarne loodusajakiri, 7000 trükiarvuga Natura (on kinnitanud oma soovi tulla tutvumisreisile oktoobri alguses.

"Messitöö kõrvalt leidsime aega vaadelda ka linde," ütles Marika Mann ja lisas, et vaadeldi flamingosid, naaskelnokki, karkjalgu, tumetildreid, kääbuskormorane ning külastati Bardello luhaniitu, kus õitsesid tuhanded orhideed (Anacamptis laxiflora).

Rahvusvaheline Po delta Birdwatching Fair 2014 toimus 1.-4. mail Ferrara maakonnas Po Delta Pargis Comacchios.

Nelja päeva jooksul külastas messi ligemale 35 000 huvilist, mis on kõigi aegade rekord. Eksponente oli kokku 80, sealhulgas osalejad Hispaaniast, Rootsist, Saksamaalt, Eestist, Sloveeniast, Albaaniast. Horvaatiast, Montenegrost, Hollandist ja Suurbritanniast.

Esmakordselt olid esindatud tipptasemel optikafirmad, samuti rahvusvahelise kandepinnaga linnu- ja looduskaitseorganisatsioonid ning loodusajakirjad.

Messi ajal viidi läbi hulganisti tasuta jalgsi-, ratta- ja paadiretki ning korraldati õpitubasid peredele ja koolidele.

Marika Mann rääkis, et ENT planeeris siseneda Itaalia turule juba viis aastat tagasi, kuid majanduslikel kaalutlustel jäi idee teostus venima.

Poolteist aastat tagasi pöördus reisikorraldaja poole Itaalia linnuhuviliste organisatsiooni EBN Italia president palvega kirjutada artikkel Itaalia linnuvaatlejatele suunatud ajakirjale „Quaderni di Birdwatching“.

Mullu mais külastas esimene grupp Itaalia linnuhuvilisi Eestit. "Po Delta messil osalemine aitas välja selgitada, millisele sihtgrupile Itaalias Estonian Nature Tours oma tooted suunama peab," tõi Marika Mann välja messil osalemise kasu.

Fotod: Tuuli Mann (Tuuli Mann Photography and Art)

linnumess (1) linnumess (2) linnumess (3) linnumess (4) linnumess (5) linnumess (6) linnumess (7) linnumess (8) linnumess (9) linnumess (10) linnumess (11) linnumess (12) linnumess (13) linnumess (14)

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
lihulast
lihulast

Väga tubli Marika.

Marget+Vatku
Marget+Vatku

Tubli, Marika!

lilo
lilo

Küll Manni proua ikka jõuab ! Riiklik looduskaitseala võiks peale keeldude ja käskude ka inimesi kohale meelitada.

wpDiscuz