Heinar Tuulberg: omavalitsused võiksid saata Swedbankile protestikirja

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Foto: Arvo Tarmula

Heinar Tuulberg. Foto: Arvo Tarmula.

9. juunist muutub Swedbanki Haapsalu kontor sularahavabaks. Sisse- ja väljamakseid saab edaspidi siin teha üksnes pangaautomaatides. Kaob ka valuutavahetus. Lääne Elu uuris kohalikelt poliitikutelt, mida arvavad nemad sularahavaba kontori loomisest.

Haapsalu linnavolikogu liige Heinar Tuulberg:

Suhtun sellesse negatiivselt. Kindlasti on inimesi, kes ei ole väga kogenud moodsate pangalahenduste kasutamises ning soovivad seetõttu arveldada sularahaga pangakontoris.

Teine näide on veel. Ma kasutan ise üldiselt elektroonilisi maksevahendeid, kuid mul on olnud juhtum, kus pidin välja võtma suurema summa sularaha. Kuna automaadist raha võttes on mul päevalimiit peal, pidanuks ma raha võtma kolm korda. Sellises olukorras on mugavam kontoris arveldada.

Omavalitsustel oleks võimalik saata pangale protestikirju ning püüda koputada nende südametunnistusele, kuid arvan, et pangad töötavad väga optimeeritult ja oma kasumist lähtuvalt.

Kahtlustan, et surve selliste otsuste tegemiseks on tulnud ilmselt Swedbanki Rootsi juhtkonnast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kuglimugli
9 aastat tagasi

Lisaks veel niipalju, et ja praamile minejad ja praamilt tulijad ostavad oma kauba säästukast, eriti suvel, ka on suvitajad, turistid ja muud puhkajad tulemas. Lihtsalt säästukal on parkimisplats, see loeb. Turule tuleks hilbumüüjate asemel sõlmida oluliselt rohkem lepinguid köögiviljade ja marjade jms värske kraami müüjatega, selle asemel, et turul müüjad ostavad oma müügikauba kokkuostu ladudest ja müüvad turul, kõõgiviljakasvatajad omakorda viivad oma kauba kokkuostulattu, võiksid selle asemel need tuua otse turule. Mitmeid kordi kuuleb seal ostjalt, et tal pole sularaha, kaardiga maksta ei saa. SEB teenustasud automaadis teise panga kaardile on aga väga kõrged.

Kuglimugli
9 aastat tagasi

Jah. Kas minna SEB kliendiks või paluda mõni teine pank pealinnast avama oma sularahakeskust. Asukohast on kahju, see on avalikum koht kui SEB asukoht, kus
tuleks minna juba vanalinna, SWED võiks ühe oma kõrvuti asetsevatest automaatidest paigutada Säästumarketisse, kus on suhteliselt elav rahvavoog, ka on turulistele sularaha vaja, SEB automaadist nt 5-eurose välja võtmisel SWED panga kaardiga on teenustasu 1.62 või kuskile sinnakanti… Jama ju.

panga klient
9 aastat tagasi

Kui pank ei arvesta enam klientidega siis tuleb minna teise panga kliendiks
Lihtne ja loogiline.Kui pangal puuduvad kliendid kaob ka pank.

üübervolber
9 aastat tagasi

Õige jah – aga huvitav Kes selle protsestikirja kirjutab ? – ei ole ju linnavalitsuses seda meest olemaski. Omavalitsus võiks välispankade residentsid läänemaal üldse keelustada et raha väljavoolu pidurdada aga miks tuulu sellest ei räägi ise tahab veel sots olla.