Merle Mäesalu: Läänemaa vajab maakondlikku plaani

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Merle Mäesalu. Foto: Arvo Tarmula.

9. juunist muutub Swedbanki Haapsalu kontor sularahavabaks. Sisse- ja väljamakseid saab edaspidi siin teha üksnes pangaautomaatides. Kaob ka valuutavahetus. Lääne Elu uuris kohalikelt poliitikutelt, mida arvavad nemad sularahavaba kontori loomisest.

Lääne maavalitsuse arengu– ja planeeringuosakonna juhataja ja Haapsalu linnavolikogu liige Merle Mäesalu:

Kindlasti ei ole see klientide jaoks tore, kuid iga eraettevõte teeb oma otsused ise.

Kuid on ka kontingent inimesi, kes vajavad sularahateenusi endisel kujul. Seda peaks neile siiski pakkuma. Siin peaks tulema mängu regionaalpoliitika.

On teatud esmatasandi teenused nagu apteek ja pank, mida pakuvad eraettevõtted. Nende pidamine võib osutuda ettevõtte jaoks kahjulikuks, kui klientide arv langeb teatud piirist madalamale.

Tuleks luua maakondlik sotsiaalse infrastruktuuri plaan, milles oleks paika pandud, millised teenused peaksid olema vähemalt 200 elanikuga asulas, millised 1000 elanikuga jne.

Oleme alustanud Lääne maavalitsuses sellise plaani koostamist. Kui saame selle valmides ministeeriumide toetuse, siis saame selle ka ellu viia.

Ma ei usu, et Swedbanki ostus on tingimata märk Läänemaa ääremaastumisest. Pigem kasvab peale internetiajastu põlvkond, kes võib-olla ei vajagi endisel kujul pangakontori teenuseid.

Kuid niikuaua, kui on veel inimesi, kes vajavad pangateenust endisel kujul, peaks neile see võimalus küll säilima.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ootoot
9 aastat tagasi

mida vahtu:
Tuleks luua maakondlik sotsiaalse infrastruktuuri plaan, milles oleks paika pandud, millised teenused peaksid olema vähemalt 200 elanikuga asulas, millised 1000 elanikuga jne.

Oleme alustanud Lääne maavalitsuses sellise plaani koostamist. Kui saame selle valmides ministeeriumide toetuse, siis saame selle ka ellu viia.

kui oleks küll teeks. Kellega teed, ise vöi…., kas Kersti teeb vöi…. väi koos Kerstiga… või mis värk on…

kodanik
9 aastat tagasi

hmm, kas maakondlik plaan oleks pangale kohustuslik täitmiseks? Kui artikli alguses öeldakse samuti, et eraettevõte otsustab ise mis teeb.

irw
9 aastat tagasi

Just,just…IRLil on SELGE PLAAN- iga päev kuulen seda meediast!

Kerli Päevalu
9 aastat tagasi

Mulle annab ka plaanimine leiba.

HRT
9 aastat tagasi

Hoopiski riik peaks siin asjad paika panema. Riikliku kommertspanga näol. Seda enam, et sellisel juhul oleks võimalus ehk mitmeid teenuseid ühildada ühes ja samas kontoris. Näiteks sideteenused pangakontoris jne.

hm
9 aastat tagasi

keegi peab neid suurepäraseid plaane ka ellu viima,paberil pole neist kasu.On siin ennegi igasugu ettevõtlusinkubaatoreid,tõmbekeskuseid ja muud taolist välja pakutud.On tehtud igasugu uuringuid,kuhu poole peaks Läänemaa arenemea ja seis on ikkagi nutune.