Toivo Tomingas: Omasooiharus on ühiskonnale ohtlik

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Juba aastaid vaatame pealt suure maailma veidrusi ja Eestiski leidub alati mõni, kes elab neile veidrustele kaasa. Vähe sellest. Tekib fänniklubi, kes asub nõudma nende veidruste tunnustamist ja lausa seadustamist, kirjutab ettevõtja Toivo Tomingas.

Üheks niisuguseks nähtuseks, mis tekitab suuremas osas inimestes vastikust, teistes põlgust, mõnes mõistmist ja üksikuis ülevoolavat rõõmu, on omasooiharus.

Ene Pajula arvamuses (Lääne Elu, 6.05.2014) on mõni seisukoht ehk õige, mõni seeditav, mõni ei kõlba minu arvates kuhugi.

Pean omasooiharust vastikuks, amoraalseks, ühiskonna algrakku, s.t perekondlikku eluviisi lõhkuvaks. Olen kooseluseaduse nende punktide vastu, mis kuulutavad geipaarid minu ja mu kaasa abieluga võrdseks.

Tean paljusid üksikuid naisi, kes otsustavad umbes kolmekümneselt vähemalt emaks saada, kui abieluettepanekut ei taha kuskilt tulla. Kiidan heaks. Õnnetused, viin jne hõrendavad meesterivi sedavõrd, et kõigile naistele ei jätku. Aga ega üksikemad üksi last eosta. Tavaliselt meelitatakse voodisse ikka tark ja ontlik mees. See tähendab abielumeest, kel kodus naine ja lapsed. Selles mõttes ju sigadus! Seda sigadust oleme hakanud ammu aktsepteerima. Kirik paneb jutus pahaks, aga tegelikult mõistab.

Sajandeid kasutasid aadlikud ära maarahva hulgast valitud neide, et nendega n–ö tõuparandust teha. Paljudel puhkudel, uurides andeka muusiku, kunstniku jne sugupuud, jõuamegi lõpuks mõne parunini. Mida öelda? Peale lihtsa lõbujanu saavutatigi seda, mida taheti — tarku ja andekaid inimesi tuli juurde. Mihkel Mutt oma raamatus „Hiired tuules” nii ütlebki. Täpset sõnastust ei mäleta, aga umbes: „Muusade teenrid, karake üksteist, et andekus paljuneks.” Aga andekus paljuneb ka lihtsalt eri rahvuste vere segamisel. Mutt ei tee saladust, et ta esivanemate hulgas on türklasi.

Kuhu ma tahtsin jõuda? Aga sinna, et tehku geipaarid sugu, kuidas oskavad ja palju jõuavad — see on intensiivne, viljatu töö. Geipaaride seaduslik abielu alandab traditsioonilist abielu, pisendab selle tähtsust ja jätab lastele täiesti vale arusaama, et alternatiivid on võimalikud. Ei ole ju!

Geipropaganda on relv meie eneste vastu. Liberalism siin, et „niikuinii sünnib 60% lastest väljaspool abielu, las siis teevad, mis tahavad!”, on ükskõiksus ühiskonnas toimuva suhtes. Minu väärtushinnanguis on geiabielud võrdsed alkoholismi, narkomaania, prostitutsiooni ja varastamisega.

Liigid tekivad ja kaovad. Kord kaob ka inimsugu. Aga kuni ta on alles, on mõistlik, et inimesed ise reguleerivad inimelu jätkuks tarvilikke reegleid. Omasooiharus on väärnähtus ja inimsoo jätkusuutlikkuse vähendaja. Tähendab, ühiskonnaohtlik.

Ja lõpuks. Kui see seadus vastu võetakse, leian, et rahval on tulevikus õigus teada kõikvõimalikele avaliku teenistuse ametikohtadele kandideerijate seksuaalset sättumust.

Järgmine vägede ülevaatus toimub riigikogu valimistel 2015.

Toivo Tomingas, ettevõtja

P. S. Paari nädala eest oli uudis noormehest, kelle arvutis oli sadu alasti plikade pilte. Huvitav, mis selle kiiksu ohtlikuks teeb, et noormees karistada sai?

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
42 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Looduse
9 aastat tagasi

poolt on alternatiivina erandkorras siiski homoseksuaalsus lubatud,st.et no,võib ka ju nii…

:)
9 aastat tagasi

Igasugune agressioon ühiksonna teiste liikmete vastu on ohtlik. Ei erine artikli autori agressioon teistest karvavõrdki. Mulle on ka korra elus lähenemiskatse tehtud, ütleisn ei. Rohkem ei üritatud. Aga kui iniemsed saavad seksuaalse läbikäimise juures kokkuleppele ja teevad seda mitteavalikult, siis mis saab selle vastu olla. Eks heterod peavad seeläbi rohkem lapsi tegema. See on oluliselt ohtlikum, et iive on miinuses aga kedagi vastu tahtmist lapsi tegema sundida on seniilne.

Kanal 11
9 aastat tagasi

Kanal 11 näitab tõestisündinud lool põhinevat draamat oma poja kaotanud naisest, kes asub geiõiguste eest võitlema. Palved Borry eest, Prayers for Bobby, 2009. Vaadake seda filmi ja jätke juuresolevalt see kohatu ja ilmetu ropendamine.

Ikka
9 aastat tagasi

valikuga,loe eeltoodult:,,Ega homovastane pole süüdi,kui ta sellest küsimusest tuhkagi ei taipa ja asjata tolmu üles keerutab…,,-umbkaudu nii see kõlas.

homod valikuta
9 aastat tagasi

nüüd siin Toivot maha tegemas

Need
9 aastat tagasi

agressiivsus,vägivaldsus-üldse kuritegelikkus võib välja lüüa mis tahes inimgrupis,individuaalselt….Homod valikuta nende hulka tembeldada oleks ilmne ülekohus.

appi
9 aastat tagasi

tundub,et need kes hr.Toivo juttu toetavad,on ise väga imelikud ja labased.Muud juttu ei ole kui peded,perverdid ja käppimine.Peate end nii paljus teistes paremateks aga kas ka olete ?

Leo
9 aastat tagasi
Reply to  appi

Jah oleme!

e
9 aastat tagasi

Kõigehullemad on kapipeded nagu loo autor järsku on et sellel teemal nii aktiivselt huvi tunneb. Eestis palju olulisemaid probleeme….

Äge
9 aastat tagasi

Jänkujuss!Kui seda seni pole juhtunud,miks peaks nüüdki?Või on ikka hirm suur?

juss
9 aastat tagasi

ma ei viitsi sel teemal arutleda. kui p.de tuleb mind käppima, löön maha!