Jüri Kuuskemaa: Haapsalu otsus loobuda imperaatorliku mineviku rõhutamisest on muinsusrumalus

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Jüri Kuuskemaa kinnitas Lääne Elule Kuku raadio saates Memoria välja öeldud seisukohta, et tema arvates on vale, et Haapsalu loobus oma turismireklaamides imperaatorliku mineviku mainimisest.

"Mina kasutaksin selle kohta sõna "muinsusrumalus"," ütles Kuuskemaa. Kuuskemaa sõnul pole ühele provintsilinnale kõrgemat epiteeti kui imperaatorlik kuurort.

"See on venevastase hüsteeria tulemus. Kui asjad nii edasi lähevad, siis on ühel hetkel teil ka Tšaikovski pink kinni kaetud," ütles Kuuskemaa.

Kuuskemaa sõnul tuleks hoida päevapoliitikat lahus kultuuriajaloost. "Oleme ju olnud ka Rootsi ja Saksa võimu all. Kas peaksime ka seda eitama hakkama?" lausus Kuuskemaa.

"Meid sunniti Nõukogude ajal oma minevikust loobuma. Vabatahtlikult ei maksaks seda teha," tõdes Kuuskemaa.

Samal teemal on Lääne elu varem pikemalt kirjutanud siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Martti
9 aastat tagasi

Vähemalt ühel mehel on mõistus peas aga meie linna juhtidel pole mune(julgust).Napoleoni mälestusmärke käivad kõik vaatamas keegi ei mölise kui palju halba ta omal ajal tegi.Tubli Jüri.