Endine ehtepoe maja saab uue hingamise

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sel suvel saab uue hingamise endise ehtepoe maja Karja 8, kus avatakse pood Hingepesa, õmbluskoda ning õlle– ja kohvipood. Ettevõtjate Raili Friedemanni ja Katrin Arraku asutatav Hingepesa on pood, kus müüakse mitmesugust kaupa, alates keraamikast ja sepistest kuni mudatoodete, joogavarustuse ja spirituaalse kaubani. Friedemann ütles, et poodi iseloomustab kõige paremini selle tunnuslause: „Rõõm väikestest asjadest”.

Hingepesa jagab Karja 8 esimest korrust aga veel kahe uue ettevõtmisega. Maja ühes tiivas seab end sisse Marion Unduski avatud stuudio, teises aga Euroopa väiketootjate õlle– ja kohvipood „Uba ja humal”.

Haapsalust pärit barista ja kohvispetsialisti Risto Aednurme äripartner on õlle ja veini hulgimüügiga tegelenud Tanel Nurmeots.

„Kohvikut me tegema ei hakka, kuid kohvimasin on poes ikka olemas,” kinnitas Aednurm.

Õllesortidest tulevad tema sõnul esialgu müügile Euroopa väiketootjate õlled, kuid edaspidi on kavas müügile võtta ka Eesti väiketootjate toodangut. „Meil on sortiment, mida tavapoest ei leia,” ütles Aednurm.

Et poe avamise ettevalmistamisega saavad Aednurm ja Nurmeots tegelda vaid nädalavahetustel, ei osanud nad veel täpset avamispäeva öelda. „Jaanipäevaks teeme kindlasti lahti,” lubas Aednurm.

Juunis tahab oma stuudio uksed avada ka teatrikunstnik Marion Undusk, kes tegeleb nii joonistamise kui ka vanadest asjadest uute tegemisega.

„Mul ei tule niivõrd pood kui just avatud stuudio, kus saan ka tööd teha,” ütles Undusk.

Fotod: Arvo Tarmula

Raili pood (1) Raili pood (2) Raili pood (3)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments