Läänemaal juhtunud liiklusõnnetuses sai viga kaheksa inimest

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Foto: Politsei- ja piirivalveamet.

Läänemaal juhtus liiklusõnnetus, milles sai viga ühes sõiduautos viibinud kaheksa inimest.

Liiklusõnnetus juhtus täna, 3. mail kella 16.25 paiku Läänemaal Ridala vallas Haapsalu-Laiküla maantee 14. kilomeetril. Esialgsetel andmetel pidurdas Haapsalu poolt Laiküla suunas liikunud sõiduauto Honda juht, 37-aastane mees ootamatult, kaotas selle tagajärjel juhitavuse ning sõitis teelt välja kraavi.

Viiekohalises sõiduautos viibis peale juhi veel seitse inimest, kaks naist ning viis meest. Kõik sõidukis olnud kaheksa inimest said viga. Teada oleva info põhjal jäävad kõigi reisijate sünniaastad vahemikku 1968-1994. Esialgsetel andmetel võis autot juhtinud mees olla joobes.

Politsei- ja Piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kaisi sõnul said inimesed erinevaid vigastusi, kuid vigastuste täpne iseloom ei ole hetkel veel selge. Ei ole teada, mis võis olla ootamatu pidurduse põhjuseks, kuid esialgu ei arvata, et avariisituatsiooni oleks põhjustanud mõni teine sõiduk.

Kaisile teadaoleva info põhjal oli avarii toimumispaik Vätsamäe bussipeatuse lähistel.

Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Kalvi Almoseni sõnul on selline kambakesi autos sõitmine enamasti seotud alkoholi tarvitamise ning kas kodudesse või järgmisesse peokohta sõitmisega.

"Äärmiselt kahetsusväärne on see, et keegi kaheksaliikmelisest seltskonnast ei mõelnud sellele, et nii hulgakesi sõitmine võib lõppeda kogu sõpruskonnale äärmiselt raskete tagajärgedega. Lihtne reegel on see, et kui kainet juhti ja igale sõitjale oma turvavööd ei leita, siis tuleb see sõit lihtsalt edasi lükata või ära jätta. Ideaalis leidub igas seltskonnas üks tõeline sõber, kes on nõus teiste ohutuse nimel kaineks jääma ning teistel silma peal hoidma," ütles Almosen.

Liiklusõnnetuse kõik täpsemad asjaolud selgitatakse välja menetluse käigus.

Fotod: Politsei- ja piirivalveamet.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tegelane
9 aastat tagasi

see kõik vale siin kui teid ise kohapel ponudki nii valet juttu pole enne kuulnud
krt targad kommenteerijad

teadja 3
9 aastat tagasi

Ja teada on ka, et 6 kg haug pani ka jooksu koos ühe kutiga….ja kuhu veel põgeneda kui mitte metsa…

kohalik
9 aastat tagasi

Mina sõitsin sealt mööda (enne kui politsei ja kiirabi kohal olid), auto juures oli palju rahvast küll (seisid püsti, mõni istus). Põgeneda pole sealt kuhugi, tee peal polnud ühtegi inimest (mitu kilomeetrit Haapsalu poole on ainuke maja), kuhu need põgenenud 3 inimest läksid- kas metsa?

maire
9 aastat tagasi

Viiskümmend aastat tagasi sai sõidetud Gas-51 kallaja
kabiinis kaheksakesi ja nüüdseks neist neli juba surnud !

...
9 aastat tagasi

11 ! Guinessi rekorditeraamatusse tahtsid saada 😀 Kui väike kalkulatsioon teha siis nii väikse auto kohta pidi roolitaga ka mitu olema 😀 2rooli taga+2 kõrval istmel +6 taga istmel + 1 pagasnikus = 11 osalist

teadja
9 aastat tagasi
Reply to  ...

4 ees 5 taga ja 2 pagasnikus

teadja
9 aastat tagasi

neid oli autos tegelikult 11 aga 3 said põgenema ennem.

Joome ära!
9 aastat tagasi

Täna oli talgupäev ju:)

ns
9 aastat tagasi

tean neid inimesi väga hästi peaaegu iga päev nad sõidavad juua täis peaga.ja nad on ise selles süüdi et juhtus nii.järgmine kord teavad.ja üks põgenes muidu neid oli 9 inimest autos

mööduja
9 aastat tagasi
Reply to  ns

Täiesti õigus, nägin ise ka, et kõik olid täis ja autost võeti välja viinapudeleid. Lugesin ise kohapeal, et oli 9 inimest ja nüüd uudistest kuulsin, et 8. Mõtlesin, et kuhu kadus üks? Järelikult lugesin ikka õieti.

lihtne reegel
9 aastat tagasi

ah et selline lihtne reegel….. Mina tean veel lihtsamat – kui benssu pole, siis kaugele ei sõida.

Lugeja
9 aastat tagasi

mida nad seal ikka tegid, sõitsid, kummaline enesetapjate seltskond, ronida 8-kesi sõiduautosse, polnud neid aru raasugi.