Õigusabiportaalist saab tasuta õigusabi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Screenshot 2014-04-29 11.39.56Õigusabiportaalist saab kiirelt, tasuta ja täpset õigusabi, teatas juristide liidu direktor Krista Paal.

Justiitsministeeriumi eestvedamisel loodi juristide liidu õigusekspertide poolt kolm aastat tagasi tasuta õigusabi portaal Jurist aitab, kuhu õigusabi vajajad saavad oma õigusalaseid küsimusi ja probleeme postida. Portaali foorumi rubriiki saab abivajaja postitada teda huvitava valdkonna alla oma küsimuse. Küsija andmed on anonüümsed.

Õigusnõustajad ja eksperdid vastavad küsimusele viie tööpäeva jooksul järgmistes valdkondades: perekonnaõigus, võlad ja nende ümberkujundamine, eluruumi omamine ja kasutamine, üürisuhted ja korteriühistute problemaatika, pärimisõigus, asjaõigus (maa ja kinnisvara), täitemenetlus ja eraisiku pankrott, kohtusse pöördumine ja hagile esitatavad nõuded, Eestis tehtud kohtuotsuse tunnustamine välismaal ning ettevõtlusega seonduvad küsimused.

Iga abivajaja saab portaalis tutvuda ka avaldatud seaduste tõlgenduste ja rakendustega. Lihtsas, kõikidele abiotsijatele selges, arusaadavas keeles, on antud lühiülevaade erinevate seaduste rakendamisest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments