Politsei koostas liiklusrikkumiste soovitusliku hinnakirja

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Politsei- ja piirivalveametis (PPA) on valminud politseiametnikele mõeldud juhised, kui suured peaks olema liiklusrikkumiste trahvid ja millistele argumentidele karistust määrates toetuda, vahendab BNS Eesti Päevalehte..

Soovitusliku hinnakirja eesmärk on ühtlustada liiklusrikkumiste eest määratavaid trahve. PPA annab politseinikele juhised piirkiiruse ületamise, alkoholijoobes autojuhtimise, turvavarustuse mittekasutamise ja ka kergliikleja ohutusega seotud rikkumiste puhuks.

“Ühe ja sama rikkumise eest võib [praegu] trahv piirkonniti väga erinev olla,” nentis PPA korrakaitsepolitseiosakonna juhtivkorrakaitseametnik Veiko Kommusaar. Ta tõi näiteks, et piirkiiruse 20 kilomeetrit tunnis võrra ületamise eest on ühes piirkonnas saadud trahvi 20 eurot, teises aga 300. Vahe võib politsei statistika kohaselt olla aga veelgi suurem.

Niiöelda hinnakiri, mille järgi liiklusrikkujaid trahvida, on kättesaadav juba praegugi. Kommusaar rõhutas, et juhend on soovituslik ja politseinik võib konkreetseid asjaolusid arvestades selle juhistest kõrvale kalduda, ent sel peab olema selge põhjendus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments