Kolm Läänemaa turismiettevõtet osaleb 1. mail maaturismi avatud uste päeval

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kolm Läänemaa turismiettevõtet lööb kaasa 1. mail Eesti maaturismi korraldataval avatud uste päeval, oodates külastajaid oma tegevust uudistama.

 

Esimest korda toimuva ettevõtmise eesmärk on propageerida puhkamist ja ürituste korraldamist Eesti maapiirkondades, kutsuda linlasi maale ja tõestada, et maal on elu.

Läänemaalt on kampaanjaga liitunud Roosta puhkeküla, Uuskalda spordi- ja puhkeküla ja Pivarootsi tuulik. 

Roostal saavad eelnevalt registreerunud külastada tasuta seiklusparki, lisaks toimuvad puhkeküla tutvustavad giidituurid ja pakutakse tasuta suppi.

Uuskalda pakub võmalust tutvuda maapurjekatega ja sobiva tuulega ka purjetamist proovida, samuti tutvustakase muid põnevaid elamusspordialasid nagu jalggolf, discgolfi, idiacat jt.

Pivarootsi tuuliks Lüuna-Läänemaal tutvustatakse tuulikut, pakutakse kohvi ja kooki ning eelnevalt registreerunud saavad saunatada saunapaviljonis. 

Üle Eesti on kampaaniaga liitunud üle saja majutusettevõtte, seikluspargi, muuseumi, teemapargi, aktiivse puhkuse pakkuja jm. Nimekirja ettevõtjatest, kes 1. mail uksed avavad, leiab Eesti maaturismi kodulehel.

Ettevõtmise eestvedaja on MTÜ Eesti Maaturism, mis on suurim maapiirkonna turismiettevõtjaid ühendav katusorganisatsioon Eestis. Ühingu liikmeteks on ligi 300 erinevat tüüpi maaturismiettevõtet, turismiteadmisi edasiandvad õppeasutused ja koostöövõrgustikud.

10. mail on aga Loode-Eesti turismiettevõtjate avatud uste päeva, kus lööb kaasa 31 ettevõtjat Keila, Padise, Kernu, Nissi, Nõva, Noarootsi ja Lääne-Nigula vallas. Neist 19 on Läänemaa ettevõtjad. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments