Keskkonnaamet pakub koolidele ja lasteaedadele tasuta õppeprogramme

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Õppeprogrammid aitavad koolitunnis kuuldut ka ise kogeda.   Foto: Maire Urbas
Õppeprogrammid aitavad koolitunnis kuuldut ka ise kogeda. Foto: Maire Urbas

Esmaspäeval, rahvusvahelisel õuesõppepäeval, alustas Keskkonnaamet kevadiste õppeprogrammide pakkumist üldhariduskoolidele ja lasteaedadele.

Keskkonnaamet pakub üle Eesti ligi 100 erinevat keskkonnahariduslikku õppeprogrammi, mis aitavad praktilise tegevuse kaudu kinnistada tundides omandatud teadmisi ja oskusi. Õppeprogrammid katavad suure osa loodusainete ainekavade teemadest ning need on seotud säästva arengu põhimõtetega ja sisaldavad aktiivõppe elemente.

Õppeprogramme viiakse läbi nii Keskkonnaameti looduskeskustes kui ka koolides ja lasteaedades. Samuti on õppeprogramme, mis viivad lapsi kaitsealadel asuvatele õpperadadele või hoopis jäätmejaama või reoveepuhastisse.

Läänemaal saab valida seitsme programmi vahel, mis räägivad jäätmekäitlusest, siinsetest kaitsva looduse objektidest, maavaradest ja puhtast veest, samuti õpetatakse toimima hädas metsloomaga.

„Loodame, et programmid aitavad õpetajatel paremini õppekava teemasid käsitleda, pakkudes õpilastele huvitavaid praktilisi tegevusi nii õues kui ka klassiruumis,“ ütles Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.

Programme juhendavad Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialistid, kellega tuleb programmi tellimiseks ühendust võtta. Õppeprogrammide loetelu ning tellimiskontaktid leiab Keskkonnaameti kodulehelt aadressil http://www.keskkonnaamet.ee/teenused/keskkonnaharidus-2/oppeprogrammid/

Programmides saab osaleda õppeaasta lõpuni. Osalemine on koolidele ja lasteaedadele tasuta, kuid väljaspool haridusasutust toimuvatele programmide puhul tuleb kohalesõit koolil või lasteaial ise korraldada.

2013. aastal viisid Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialistid läbi 1026 õppeprogrammi, milles osales kokku 21 436 õppurit.

Maris Kivistik
Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments