Loodusfotograaf Remo Savisaar: Tähtis pole mitte objektiivi pikkus, vaid mõtlemine

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Remo Savisaar: fotograafi oskus märgata ja tabada on treenitav.
Remo Savisaar: fotograafi oskus märgata ja tabada on treenitav.

Täna Haapsalus toimunud keskkonnahariduse konverentsi üht töötubadest juhendanud tunnustatud loodusfotograaf Remo Savisaar rääkis, miks on oluline pildistada hästi palju.

Savisaar rääkis oma fotode näitel ka võttenurgast, tausta valikust, pilku juhtivaist joontest ja looduslike raamide kasutamisest. “Reegleid järgides pildistamine on kindla peale minek, aga reegleid rikkuv pilt üllatab,” ütles Savisaar. Ta kinnitas, et fotograafi silm on küll paljuski kaasa sündinud, aga ka treenitav omadus – piltnik õpib iga klõpsuga. Tuleb lihtsalt väga palju pildistada: “Vaatate tehtud pilti, et näe, selle objekti oleks pidanud ka kaadrisse jätma – ja järgmisel korral juba arvestate sellega.”

Just seetõttu, et iga tehtud foto kasvatab piltnikku, suhtub ise väga häid fotoaparaate ja -objektiive kasutav Savisaar väga hästi nutitelefonidega pildistamisse – tema sõnul areneb ka mobiiliga pildistaja iga klõpsuga.

“Lindu või looma pildistades ei ole tähtis ei ole mitte objektiivi pikkus, vaid oskus ette mõelda,” ütles Savisaar. Näiteks on kasu linnu teekonna jälgimisest või tähelepanekust, kus pildistatav loom või lind armastab istuda.

Remo Savisaare loodusfotosid saab vaadata näiteks siin.

Keskkonnahariduse konverentsist võttis osa ligi 80 õpetajat, keskkonnahariduskeskuste töötajat, omavalitsusametnikku ja muidu keskkonnahuvilist Lääne-, Hiiu- ja Saaremaalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments