Haapsallu plaanitakse rajada meditatsioonikeskust

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Foto: Arvo Tarmula
Varsti peaks saama Haapsalus õppida meditatsioonitehnikaid. Foto: Arvo Tarmula

Ettevõtja ja vaimsete praktikate huviline Toomas Kadarpik plaanib rajada Haapsallu OSHO infokeskuse.

“Tegu oleks ametliku OSHO Internationali esindusega,” ütles Kadarpik Lääne Elule. OSHO International on Kadarpiku sõnul rahvusvaheline ühendus, mis põhineb India guru Osho õpetusel.

“Keskuses toimuks enesearendustehnikate õpetamine,” tutvustas Kadarpik. Kindlasti ei ole tema sõnul eesmärgiks kasumi jahtimine. Peale tema oleks keskuses veel paar õpetajat ning aeg-ajalt käiks juhendajaid ka kaugemalt.

“Hinnad võiksid jääda ligikaudu 4 euro kanti. Külalisõpetajate puhul oleksid need mõnevõrra kõrgemad. Eesmärk on katta kulud nagu ruumide rent, külalisõpetajate majutus jne,” lausus Kadarpik.

Kadarpik selgitas, et eestlaste jaoks ei ole enesearendamiskursuste hinnad sageli tasukohased. “Abi kipuvad sageli vajama kõige enam just need inimesed, kellel pole palju raha,” nentis Kadarpik. Kadarpik on oma sõnul näinud Tallinnas koguni hindasid, mis küündivad 60-80 euroni kursuse eest.

Hetkel otsib ta keskuse jaoks Haapsallu sobivaid ruume. “Plaanime kasutada rendipinda, kuid selle leidmise muudab veidi keeruliseks asjaolu, et osa praktikatest võivad osutuda lärmirohkeks,” ütles Kadarpik.

Kadarpiku sõnul on eesmärgiks, et inimesed saaksid emotsioonid välja lasta kindla tehnika abil, vältides nii stressi endasse jätmist.

Esialgse plaani kohaselt peaks keskus avatama umbes ühe kuu pärast. “Igal nädalal võiks toimuda kolm kursust ja paar korda aastas tahaks korraldada mõne suurema ürituse,” selgitas Kadarpik.

Meditatsiooniga on Toomas Kadarpik intensiivsemalt tegelenud viimased poolteist aastat. Alguse sai see kokkupuutest vaimse õpetaja Veet Manoga.

Sellest alates on Kadarpik ennast järgemööda täiendanud. Alles hiljuti naasis ta kuu aega kestnud reisilt Indiasse. “Meditatsioonitehnikate õpe kestis seal igal päeval umbes 12 tundi,” ütles Kadarpik.

Oma igapäevatöös on Kadarpik mitmekülgne ettevõtja, kelle ettevõtted tegelevad nii WIFI side, tarkvaraarenduse kui ka disainiga.

Kadarpiku sõnul on Osho meditatisoonitehnikad mõeldud eelkõige tänapäevases kiires maailmas elava inimese jaoks. “Näiteks on seda tööstressiga toimetulekuks kasutanud Stockholmi bussijuhid,” ütles Kadarpik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Normaalne
10 aastat tagasi

Hea,kui lehesabadest ka vastuse saab!Ise-kui koht on sobiv ja kellaaeg-kuluks ehk ära.

TõeMeeli
10 aastat tagasi

Ühtsuses peitub jõud!
Selleks, et ühest sõltuvusest vabaks saada, peab tulema uus ja suurem sõltuvus- vabastav hingamine. Ja naerujooga võiks ka olla.

Toomas+Kadarpik
10 aastat tagasi
Reply to  TõeMeeli

OSHO tehnikad ei tekita sõltuvusi, need on tänapäevased tehnikad, mis on välja töötatud eelmise sajandi lõpus, mitte 2000+ aastat tagasi. Kui inimene on kogunud kogu elu ensasse viha ja selle kõik alla surunud, siis on võimalik seda vabastada ja püsivalt. Samuti õpetame me inimestele, kuidas kodus ise asjaga edasi minna.

Mehed poe taga
10 aastat tagasi

Stockholmi bussijuhtidega võiksid ühineda ka meie kohalikud politseitöötajad ja mõned viltuse suuga kassatädid, kelle käest kuidagi pudelit kätte ei saa.

TõeMeeli
10 aastat tagasi

Oi, see võib ilus olla. Ega me pea siis sinna sisse minema kui nõnda palju maksab. Aga kui kõik kohalikud ja mittekohalikud kohtume päiksetõusu ajal ning võtame padjad ühes ning karjume oma viha ning allasurutud raevu sealt kehast välja ning taome patja (soovitav domero) Pärast tantsime perekonna valssi ning tuta-luta igaüks oma tegemiste juurde. Varsti tulevad kõik maailma uudisteankrud vaatama, mis seal Haapsalus toimub.

Toomas Kadarpik
10 aastat tagasi
Reply to  TõeMeeli

Maksma hakkab asi ainult niipalju kui raha reaalselt kulub, kogu tegevus ongi selles mõttes vastand Tallinnas toimuvale tegevusele. Me ei taha suurt tähelepanu aga häid välistegijaid kutsume kindlasti, selliste ürituste puhul on kulud muidugi suuremad aga luban, et kogu info on läbipaistev ja miskit profit organisatsiooni või äri ma siia sisse ei loo. Raha saab teenida 10 korda lihtsamalt kui inimesi aidates.

viira
10 aastat tagasi

Peaks kasutama nelipühaliste varjanti. Esmalt krunt Ridala valda, siis1,5x kordne majake norm fassaadiga. Üles majutus ja atripuudika,alla palveruum ja kantselei. Kui pappi jääb väheseks siis Vet ja teised usuvennad aitavad. Edu!

Toomas+Kadarpik
10 aastat tagasi
Reply to  viira

Usu teema on minust väga kaugel, veel kaugem palvetamine. Usklikud tegelevad mõistuse peatamisega, OSHO hoopis vabastamisega, et mõistus, keha ja emotsioonid saaksid tervelt koos eksisteerida.

müün
10 aastat tagasi

seebimulle 50eur tk

Toomas+Kadarpik
10 aastat tagasi
Reply to  müün

Ei hakka selliste summade peale isegi mõtlema, osalustasu saab oleme 3-5 EURI, täpsemalt selgub kui ruumide teema lahendatud saame.

ikka!
10 aastat tagasi

Haapsalus on juba iga teine “vaba hingaja” või joogatreener.

Pets
10 aastat tagasi

nuutri tom saab ka oma kosmilisi trussikuid seal ju müüa. Tip-top bisnesplaan.