Piletita reisivate laste ühistranspordist väljaheitmine keelatakse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Riigikogu majanduskomisjon toetas teisipäeval ühistranspordiseaduse eelnõule saabunud muudatusettepanekut, mis keelab piletita reisivate laste ühistranspordist väljaheitmise.

„Praegu võib piletita sõidu eest teha lapsele trahvi ja lisaks võib lapse ka ühissõidukist välja visata. Selline nii-öelda topeltkaristus pole esiteks põhjendatud ja teiseks leidis majanduskomisjon, et Eesti ühiskond ei tohi lubada laste väljaviskamist kahe peatuse vahel, olgu linnas või maal,“ ütles majanduskomisjoni esimees reformierakondlane Kaja Kallas parlamendi pressiesindaja vahendusel.

Muudatusettepaneku, mille järgi riikliku järelevalve teostaja ei tohi nõuda alaealiselt isikult pileti puudumisel väljumist ühissõidukist kahe peatuse vahel, tegi ühistranspordiseaduse eelnõule riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige Liisa-Ly Pakosta. Seda ettepanekut toetas ka sotsiaalministeerium.

Muudatusettepaneku järgi ei tohi piletikontrolör linna-, valla- ja maakonnaliinil ning riigisisesel kaugliinil nõuda lapse väljumist ühissõidukist enne sihtpunkti jõudmist. Samuti peab kontrolör muudatusettepaneku kohaselt lugema sõidusoodustuse omajaks ilmselgelt alla 14-aastase lapse, kellel ei ole kaasas sõidusoodustust tõendavat dokumenti.

Ühistranspordiseaduse eelnõu on uus terviktekst, mis uuendab praegu kehtivat ja 2000. aastast pärit ühistranspordiseadust.

Majanduskomisjon ettepanekut lükata seaduse jõustumine tuleva aasta 1. jaanuarile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments