Läänemaal kasvab kuritegevus

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

PolitseiKuritegevus on pärast mitu aastat kestnud vähenemist hakanud tänavu taas kasvama, nentis kohalik politseijuht Margus Kaldma esmaspäeval maavalitsuses riigiasutuste juhtide igakuisel kohtumisel.

Tänavu on politsei esimese kolme kuuga registreerinud 161 kuritegu — 53 kuriteoteadet rohkem kui mullu sama ajaga.

Kasvanud on varguste hulk. Varastatakse kauplustest ja sõidukeist, suvilaist ja teistest kaua tühjalt seisnud hoonetest. Himustatakse metalli, mööblit, tööriistu, kütust jm.

Mullusest rohkem on registreeritud kehalist väärkohtlemist: tänavu 50, mullu 43. Kaldma sõnul ei ole mitte hakatud rohkem peksma, vaid politsei saab rohkem teavet. Perekondi, kus peab politsei alatihti tüli lahendama, on kümmekond.

„Alkohol, üksteisega ei saada hakkama,” nimetas Kaldma vägivallaks paisunud kodutülide põhjusi.

Väärtegusid on registreeritud 948, s.o 150 võrra vähem kui mullu. Väärtegudest 70% annab liiklus. Tänavu nagu ka mullu sama ajaga on politseile vahele jäänud 32 roolijoodikut.

Mullusest rohkem on väärtegudega jäänud vahele alaealised. Nende hulgas on sadakond tubakaseaduse rikkumist ja kaks narkootilise aine tarvitamist. Viiel korral on politsei tuvastanud, et täiskasvanud on ostnud alaealistele alkoholi.

Kaldma sõnul on alkoholi ostmist keeruline tõestada.

„Tähtis ei ole, kui palju meie selliseid juhtumeid tuvastame, vaid et täisealised mõistaksid alaealisele alkoholi ostmise lubamatust,” ütles Kaldma.

Kaldma kinnitas, et narkootikumidega seotud rikkumised, alkoholi kättesaadavus ja ohtlikud liiklusrikkumised kuuluvad valdkonda, millega tegeleb politsei eeliskorras.

Liiklusõnnetusi, milles inimesed said kannatada, on tänavu olnud viis, mullu oli neid neli. Hukkunud ei ole Läänemaal liiklusõnnetuses tänavu keegi, kuid üle riigi on neis hukkunud juba 21 inimest.

Põhjust, miks kuritegevus kasvab, ei osanud Kaldma öelda, aga ta pakkus, et kuritegevus käibki lainetena.

„Kui eelmisel aastal oli laine põhi, siis nüüd hakkavad vargused jälle kasvama,” ütles Kaldma.

Kaldma sõnul ei saa kuritegevust siduda majandusega, sest töötus väheneb ja majandus tasapisi kasvab.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
110
9 aastat tagasi

tra küll millest te mõttlede siin lollid

l.o
9 aastat tagasi

tee mingit lohhit olede mitagi ei tea tropi kari

Lepik
10 aastat tagasi

Kuli, Kas pead ennast ärikaks või kurjategijaks?:)

kuli
10 aastat tagasi

Põhjust, miks kuritegevus kasvab, ei osanud Kaldma öelda, aga ta pakkus, et kuritegevus käibki lainetena. „Kui eelmisel aastal oli laine põhi, siis nüüd hakkavad vargused jälle kasvama,” ütles Kaldma. Kaldma sõnul ei saa kuritegevust siduda majandusega, sest töötus väheneb ja majandus tasapisi kasvab. Vastus nr1. Kuritegevus kasvab, sest politseinikud elavad siin mugavat elu ja ei tee tööd. Aetakse rohkem oma asju ja kasutatakse näiteks politsei sõidukeid isiklikeks sõitudeks. Vaadake kasvõi lõuna ajal ja kl viie ajal õhtul, kus järsku sõidab linna peal korraga 4-5 või rohkem politseivärvides autosid. Lõunale, õhtul pereliikmetele järele. Vastus nr2.Töötus ei vähene, vaid elanike arv väheneb… Loe rohkem »

ohjah
10 aastat tagasi

Samaariasse viivad

t.k.
10 aastat tagasi

Mida nad küll mööbliga teevad?