4. klasside kirjandusolümpiaadi tulemused

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Juba viiendat korda toimus kirjandusolümpiaad 4. klassidele.

Olümpiaad algas kirjandusliku viktoriiniga. Sel aastal tuli eelnevalt läbi lugeda M.Parri „Vilgukivioru Tonje“, R.Reinausi „Detektiiv Triibik loomaaias“ ja I.Tomuski „Kriminaalne koolipapa“. Viktoriiniks olid kõik võistkonnad hästi valmistunud. Kõige raskemaks osutus lastele sündmuste ajaline järjestamine ja raamatu tegelasega sobiva lause leidmine.

Viktoriini võitjad:
I – II koht (61 punkti) Ridala põhikool: Liilian Lember, Kätriin Vihterpal, Epp Emili Saue (õpetaja Tea Kesa); Haapsalu põhikooli 4.B klass, 1. võistkond: Linda Naudi, Margaret Marleen Loznitsa, Veronika Rotberg (õpetaja Lehti Padu)

III – IV koht (60 punkti) Metsküla algkool: Samuel Kastepõld, Silver Nikkel, Joosep Michels (õpetaja Astrid Nikkel); Haapsalu põhikooli 4.B klass, 2. võiskond: Fiona Eliis Protas, Eliis Veltri, Joosep Plamus (õpetaja Lehti Padu)

Olümpiaadi II osas lahendati erinevaid ülesandeid ,,pesades“. III osa kuulamis-vaatamisülesandes vaadati Muumitrolli multifilmi. Lastel tuli leida infot filmikarbi ümbrispaberilt, teatri kavalehelt ja raamatust ning täita töölehti. Kõik võistkonnad teenisid maksimumpunktid vanasõnade tundmise eest. Hästi teati Raivo Järvi illustratsioone ja mõistatuste vastuseid. Üks raskemaid ülesandeid oli riimide leidmine E. Enno luuletusse „Loomad“.

4. klasside kirjandusolümpiaadi üldvõitjad:

I koht (243 punkti) Haapsalu põhikooli 4.B klass, 2. võistkond: Fiona Eliis Protas, Eliis Veltri, Joosep Plamus (õpetaja Lehti Padu)

II koht (242 punkti) Metsküla algkool: Samuel Kastepõld, Silver Nikkel, Joosep Michels (õpetaja Astrid Nikkel)

III koht (233 punkti) Ridala põhikool: Liilian Lember, Kätriin Vihterpal, Epp Emili Saue (õpetaja Tea Kesa)

Eda Aavik ja Kaire Pärnpuu

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments