Andres Ammas: Tõnise mõju on kaua tunda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tõnis Padu haigestus umbes kuu aega tagasi, ööl vastu kolmapäeva lahkus ta jäädavalt. Arhitektiharidus käes, töötas ta üle 20 aasta maakonnaarhitektina. Viimased kümme aastat oli ta linnavalitsuses muinsuskaitseametnik. See tähendas, et muinsuskaitseamet andis osa oma ülesandeid omavalitsusele üle.

Arhitekt ja muinsuskaitsja Tõnis Padu. Foto: Arvo Tarmula
Arhitekt ja muinsuskaitsja Tõnis Padu. Foto: Arvo Tarmula
„Tõnis oli Haapsalu sümbol, südametunnistus ja entsüklopeedia,” ütles Andres Ammas.

Tõnis Padu seisis väärtuste eest, mida pidasid tähtsaks muinsuskaitse, kodanike komiteed ja Isamaaliit.

Isamaaliidu fraktsioonis oli Tõnis Padu Haapsalu volikogu liige. „Tal polnud aga poliitikas ambitsioone ja puudus karjääritegemise soov. Oma võimete poolest oleks Tõnis võinud täita palju kaalukamaid rolle,” rääkis Ammas.

„Ometi mõjutas ta väga paljut. Võib–olla tajutakse alles aastate või aastakümnete pärast seda, kui suur on olnud tema roll Haapsalu näo kujundamisel,” ütles Ammas.

Andres Ammas lisas, et inimesena oli Tõnis Padu soe ja siiras suhtleja, kes suutis igal kohtumisel soojalt ja siiralt rõõmu väljendada, inimesi tänada ja tunnustada.

„Olen mitmel olulisel hetkel temalt toetust ja mõistmist leidnud,” lisas Ammas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments