Üle poole soomlastest on valmis NATO-ga liituma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

NATO liikmesriigid. Kaart: Wikipedia
NATO liikmesriigid. Kaart: Wikipedia
Üle poole soomlastest oleks valmist toetama NATO-ga liitumise otsust, kui valitsus selle eesmärgiks võtaks, ilmneb kolmapäeval Kauppalehtis avaldatud küsitlustulemustest.

Verkkouutiset ja Nykypäivä tellitud TNS Gallupi uuringust ilmnes, et 53 protsenti soomlastest vastaks jaatavalt küsimusele: “Kui Soome valitsuse juhid võtaksid suuna NATO-ga liitumisele, kas oleksid valmis seda otsust toetama?”

Kolmandik ehk 34 protsenti on alliansiga liitumise vastu ka juhul, kui valitsus nii otsustab. Kolmteist protsenti ei osanud seisukohta võtta.

Telefoniküsitlus viidi läbi 11.-22. märtsini ning see hõlmas 1002 inimest.

Võrreldes 2009. aasta Helsingin Sanomate uuringuga, kus oodati vastust samale küsimusele, on soomlaste suhtumine võimalikku NATO-ga liitumisse märgatavalt muutunud. Toona oli vaid 32 protsenti valmis otsust toetama, kui president ja peaminister seda vajalikuks peavad. Vastu oli siis 61 protsenti vastanuist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments