Uus valitsuskoalitsioon jätkab lastetoetuste tõusu reformi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Peaministrikandidaat Taavi Rõivas (paremalt) ja sotside juht Sven Mikser. Foto: Arno Mikkor
Peaministrikandidaat Taavi Rõivas (paremalt) ja sotside juht Sven Mikser. Foto: Arno Mikkor
Esmaspäeval riigikogus jätkunud koalitsiooniläbirääkimistel leppisid Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik erakond kokku, et jätkatakse lastetoetuste tõusu reformiga, kahekordistades enam abi vajavate perede toetused. Samuti suurenevad esimese ja teise lapse toetused, teatas Reformierakond oma pressiteates.

“Esimese ja teise lapse toetus tõuseb 1. jaanuarist 2015 19,18 eurolt 45 euroni ja pered, kes vajavad riigi tuge enam, saavad veel 45 eurot vajaduspõhist toetust lisaks ehk kokku 90 eurot nii esimese kui teise lapse kohta. Kolmanda lapse toetus tõuseb 76,7 eurolt 100 euroni,” ütles peaministrikandidaat, sotsiaalminister Taavi Rõivas.

Rõivase sõnul käivitab uus valitsusliit programmi lasteaiakohtade puuduse kaotamiseks käimasoleva Euroopa Liidu eelarveperioodi jooksul ning lastehoiuvõimaluste avardamiseks makstakse omavalitsustele toetust.

“Universaalse lapsetoetuse enam kui kahekordne tõus on oluline samm perede turvatunde suurendamiseks, mida lastega pered on juba aastaid oodanud. Kokkulepitud toetuse tõus on suur samm sotsiaaldemokraatide eesmärgi suunas tõsta lapsetoetused 60 euroni kuus. Lisanduv suhtelises vaesus elavate perede lastetoetuse tõus aitab kindlasti vaesuses elavate laste olukorda leevendada,” ütles Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Sven Mikser.

Suhtelises vaesuses elavate perede täiendav lapsetoetus tõuseb samuti 45 euroni kuus, teataid sotsid oma pressiteates.

Uue valitsuse moodustamisel on prioriteetideks tööjõumaksude vähendamine, sh tulumaksu ja töötuskindlustusmakse määra langetamine ja tulumaksuvaba miinimumi tõstmine, lastetoetuste tõus ja kaitsekulude tagamine vähemalt 2% SKTst.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader
10 aastat tagasi

Thanks for sharing, this is a fantastic article. Cool.

girls leather shoes
10 aastat tagasi

Very good post.Really looking forward to read more. Really Cool.

individual health plans
10 aastat tagasi

Thanks again for the article post.Really thank you! Really Cool.

online business
10 aastat tagasi

Awesome blog.Much thanks again. Cool.

Lääne Elu
10 aastat tagasi

Tänase paberlehe numbri esiartiklis “Sotsid ja Reformierakond..” on viga viimases lauses. “Samuti tõuseb maksuvaba tulu 145 euroni kuus.” Ei tõuse 145.-ni, õige summa on 154.- eurot.