Sarapuu: oleneb, mis koalitsioonileppesse kirja läheb

Ene Sarapuu. Foto: Arvo Tarmula
Ene Sarapuu. Foto: Arvo Tarmula

Lääne Elu uuris kohalikelt omavalitsusjuhtidelt, mida nad arvavad sündivast võimuliidust.

Esimese hooga Vormsi vallavanem Ene Sarapuu uut võimuliitu kommenteerida ei soovinud. „Mõistliku riigijuhtimist ja arvestust, et ka väikesaartel elatakse,” loodab Sarapuu uuelt koalitsioonilt. „See olekski see, et lähtutakse ikkagi meie elanikkonna vajadustest ja arvestatakse ka regionaalset poliitikat. Praegu tehaksegi seaduseid suurtele omavalitustele, aga väikesaared ja väikesed omavalitsused jäetakse kõrvale. Kasvõi see sama, kus oli võimalik alates 4000 elanikuga ehitada omavalitsustele selliseid sotsiaalelamispindu, kortermaju. Ühelgi väikesaarel meil 4000 inimest ei ole ju, aga vajadus on samamoodi korterite ja elamispindade järgi,” rääkis Sarapuu.

Samuti tõi ta välja praamiliikluse, mis on saarerahva jaoks alati problemaatiline. „Siin ei ole vahet, kas on suur- või väikesaar. Just regionaalpoliitikas arvestataks neid ääremaade erisusi, et seal ka inimestel elamisväärne elu oleks,” ütles Sarapuu.

Konkreetseid koalitsioonieelistusi Sarapuul ei ole. „See oleneb ikkagi sellest, mis koalitsioonileppesse kirja läheb. Ükskõik, millised läbirääkijad algselt laua taga on. Seda ei ole mõtet ette ennustada või kedagi välistada. Lähtuma peaks ikkagi Eesti elanikkonna vajadustest. Piirissaarel ka elatakse,” ütles Sarapuu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments