Läänlastest läheb MM-medalit jahtima neli jääpurjetajat

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Šveitsi jääpurjetajad olid juba eile Eeslahel oma purjekaid timmimas. Foto: Arvo Tarmula

Šveitsi jääpurjetajad olid juba eile Eeslahel oma purjekaid timmimas. Foto: Arvo Tarmula
Šveitsi jääpurjetajad olid juba eile Eeslahel oma purjekaid timmimas. Foto: Arvo Tarmula

Pühapäeva keskpäeval Haapsalu Eeslahel algavatel DN-klassi jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel stardib Eestist 21 sportlast. Haapsallastest osalevad Vaiko Vooremaa, Argo Vooremaa, Toivo Aardemaa ja Valdo Pärtel.

Algselt Poolasse planeeritud, kuid eile lõuna ajal Eestisse üle toodud tiitlivõistlustel selgitatakse kõigepealt maailmameister ja seejärel võisteldakse Euroopa meistri tiitlile.

“Jää Haapsalu lahel on piisavalt paks ja ilma lumeta, seega on head tingimused suurvõistluste läbiviimiseks,” kõneles Eesti Jääpurjetamise Liidu peasekretär Jaan Akermann. Pealtvaatajad võivad parema ülevaate saamiseks võiduajamisi ka merejäält jälgida. „Krimmi holmilt, vana kalakombinaadi juurest saab jääle minna,“ ütles Akermann Lääne Elule.

Võistlused kuulutatakse avatuks homme õhtul Vasikaholmil, siis heisatakse ka võistluste lipp. “Kokku stardib nädala kestvatel tiitlivõistlustel 220 sportlast 18 riigist, neist maailma edetabeli 38 paremat on kindlustanud endale koha kuldlaevastikus,“ selgitas Akermann. Ülejäänud sõitjatest sõelutakse välja 12 roolimeest, kes pääsevad eliitseltskonda medaleid jahtima.

Võistluste täpne ajakava selgub homme ning see avaldatakse ka Eesti jääpurjetamisliidu kodulehel. Võistluse kodulehekülg.

Haapsalust lähevad tiitlivõistlustele Vaiko Vooremaa, Argo Vooremaa, Toivo Aardemaa ja Valdo Pärtel.

Pärnu jahtklubi esindavad Mati Hool, Jaan Akermann, Karl-Hannes Tagu, Mihkel Kosk, Meelis Kosk, Martin Aljaste, Johannes Puusepp, Karl-Robert Trink, Johanna Saareke ja Oskar Seeman.

Tartu klubist Merikotkas Gert Skatškov, Marek Lentsius, Hardi Laurits ja Eigo Helimets ning Saaremaa merispordiseltsist Risto Riim, Rene Riim, Kevin Grass.

Eesti sportlastest on teenekaim mitmekordne Euroopa meister Vaiko Vooremaa, pärnakate parim on tunamullune MM-hõbe Karl-Hannes Tagu.

Eesti koondise taustajõudude tööd MMil ja EMil juhivad Eesti jääpurjetamise liidu esindajad Alari Akermann Pärnust ja Rain Riim Saaremaalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments