Politsei hoiatab end Microsofti töötajatena esitlevate kelmide eest

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Viimaste päevade jooksul on politsei saanud inimestelt vihjeid võimalike kelmide kohta, kes suure tõenäosusega üritavad telefoni teel raha välja petta. Politseile teadaolevalt pole seekord keegi skeemi ohvriks langenud.

Aktsendiga inglise keelt rääkivate kurjategijate skeem on ilmselt samasugune nagu möödunud aasta suvel. Ennast Microsofti või Windowsi töötajana esitlev kelm väidab, et inimese arvutis on viirus. Viiruse kõrvaldamiseks palutakse inimesel edastada enda internetipanga paroolid või siseneda internetipanka. Seekord politseid nendest juhtumitest teavitanud inimesed olid aga teadlikud, et sellisel viisil tarkvaratootjad arvutikasutajatega ühendust ei võta ja katkestasid kõne. Möödunud aastal nõustusid paraku mitmed inimesed neile helistanud kelmidele enda internetipanga paroolid andma või internetipanka sisenema, misjärel petturid nende pangakontod tühjendasid.

Politsei tuletab inimestele meelde, et kindlasti ei tohi kellelegi edastada internetipanga paroole. Igasugune katse telefoni teel arvutikasutajalt paroole või muid olulisi isiklikke andmeid küsida peaks äratama kahtlust. Kui te juhtute sellise kõne saama, tuleks telefoninumber, millelt kõne tuli, üles märkida, kõne lõpetada ja juhtumist politseid teavitada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Oklahoma
10 aastat tagasi

Im obliged for the post.Much thanks again. Great.

5 dollars
10 aastat tagasi

Im grateful for the blog.Really looking forward to read more.