Vormsi liini uuele laevale otsitakse nime

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi uue parvlaeva joonis. Foto: Lääne maavalitsus
Vormsi uue parvlaeva joonis. Foto: Lääne maavalitsus

Vormsi liinile ehitatavale parvlaevale nime leidmiseks on Lääne maakonnas käimas avalik nimekonkurss,. Nimesid saab konkursile esitada 5. märtsini. Vormsi uus parvlaev valmib järgmise aasta kevadeks.

Uuele parvlaevale pakutava nime puhul tuleb ettepaneku esitajal arvestada, et vastavalt laeva lipuõiguse  ja laevaregistrite seadusele peab laeva nimi selgelt erinema teiste Eestis registreeritud laevade nimedest, laeva nimi ei või olla vastuolus heade tavadega,  nimes ei või kasutada sõna “Eesti” ega selle võõrkeelseid vasteid ning nimi peab olema kirjutatud eesti-ladina tähestikus.

Konkursikomisjon valib esitatud nimede hulgast välja kolm ning saadab need märtsi keskpaigaks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile, kus tehakse lõplik nimevalik.

Parvlaeva nimekonkursil osalejal tuleb kirjalik ettepanek laeva nimega esitada Lääne Maavalitsusele e-posti aadressil info@laane.maavalitsus.ee või postiaadressil: Lahe 8 Haapsalu hiljemalt 5. märtsiks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments