Üleeuroopaline 112 päev tõi Haapsalu päästjad Pääsupesa lasteaeda

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Teisipäeval käis Haapsalu päästekomando külas Pääsupesa lasteaias. Päästjad tõi sinna üleeuroopaline 112 päev, mille eesmärk on teadvustada inimestele hädaabinumbrit 112 ja parandada seeläbi abi kättesaadavust.

„Keskendume lastele. Mida nooremas eas neile hädaabinumbrist rääkida, seda enam see kinnistub,“ lausus Lääne päästekeskuse ennetaja Maie Mitšurina. „Alustasime jututunniga, kus rääkisime lastele, kui tähtis see number on,“ jätkas ta. „Pärast said nad lasteaia hoovis tutvuda ka päästekomando tehnikaga.“

Mitšurina sõnul oli lasteaia valik Haapsalus juhuslik, kuna siin on neid mitu. „Haapsalus lihtsalt sattus see lasteaed. Mujal külastasid päästekomandod lähimaid lasteaedu,“ rääkis ta. Ta arvas ka, et talvisel ajal on lasteaedade külastamine mõttekam kui komandodes lahtiste uste päevade pidamine. „Lasteaiad ei taha halva ilmaga eriti linna teise otsa tulla,“ nentis ta.

112 päeva tähistakse 11. veebruaril üle kogu Läänemaa. Päästekomandod külastavad lasteaedu ning Pürksis meisterdatakse lumest 112 numbreid.

112.1

112.2

112.3

112.4

112.5

112.6

112.7

112.8

112 päev Pääsupesa lasteaias. Foto: Arvo Tarmula
112 päev Pääsupesa lasteaias. Foto: Arvo Tarmula

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments