Lääne Elu paberleht 11. veebruaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

01_LE_0211

* Haapsalu linnajuhid tahavad hakata turgu ise pidama, loobudes selle rentimisest eraettevõtjaile.

* Lihula soojatarbijad hakkavad märtsist maksma sooja eest ligi 3 eurot/MWh eest rohkem, sest investeeringute ja põhikütuse kallinemise tõttu on soojaettevõte töötanud kaks aastat kahjumiga.

* Ridala otsus avada Uuemõisas põhikool jätab Haapsalu igal aastal klassitäie lasteta, kes on seni tulnud pärast 6. klassi linna kooli.

* Nii Noarootsi, Vormsi kui ka Hiiumaa ja Saaremaa vaheline jäätee on suletud. Teedemehed on liiklusmärgid kokku korjanud, pealesõidukohtadel on tõkkepuud ja keelumärgid ees.

* Läänemaa taidlejad alustasid jaanuari lõpus rallit üldlaulu- ja tantsupeole pääsemise nimel. Kõige suurem konkurss on tavapäraselt mudilas– ja lastekooride ning tantsijatest laste– ja naisrühmade seas.

* Oru kooli 1.-5. klassi lapsed pidasid õudsemast õudsemat Öökooli, Ridala õpilased aga astusid üles Playback Shows.

* Aivo Paljasmaa annab oma spordikolumnis hinnangu olümpiamängude avatseremooniale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Puue
10 aastat tagasi

Hea”usuhull”. Ka puuetega vanematel võivad olla normaalse intellektiga lapsed:)

.....
10 aastat tagasi

Haapsalu linna algkoolist saaks Waldorfkooli teha, huvilisi oleks ja see kool tooks linna ka uusi elanikke- perekondi. Waldorfkool ei ole mõeldud puuetega lastele nagu ekslikult arvatakse.

usuhull
10 aastat tagasi
Reply to  .....

puuetega vanematele

Haapsalu jätkab plindris
10 aastat tagasi

Mida rohkem valikuid, seda parem. Samas ei jää linnal muud üle kui kõik kolm kooli üheks põhikooliks liita. Algkoolimaja sobib müüki panna, saaks uue hosteli.

On
10 aastat tagasi

Kuna Uuemõisas elab juba nii palju inimesi, siis on loomulik, et seal on põhikool ja lapsed ei pea bussiga Haapsalu vahet käima. Mina arvan, et see pole otseses seoses Haapsalu Põhikooli mammutiseerumisega.

En.
10 aastat tagasi

Kõige kõnekam uudis tänases LE-s on, et sisuliselt suundub endise Wiedemanni gümnaasiumi põhikooliosa Haapsalust Uuemõisa. Mida ‘kombinaadimaks’ muutub sealjuures Haapsalu Põhikool, seda elitaarsemaks ja popimaks saab Uuemõisa põhikool. Linlasena paneb taoline perspektiiv mind muidugi kukalt kratsima aga Ridala vallajuhina viiksin Haapsalu koolistrateegidele suure karbi shokolaadi maaelu edendamise eest. Lõpuks ometi hakkab linn kasvõi peale maksma, et linnalaps saaks maaõhus 2×2-te õppida!