Tagalahel peetud jäärajavõistlused olid läänlastele edukad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Aivar Veide
Foto: Aivar Veide
Foto: Aivar Veide

Nädalavahetusel Uuemõisa lähedal Tagalahel peetud tänavuste Läänemaa jäärajavõistluste 1. etapil osales üle saja võistleja. Läänlased võitsid mitmeid poodiumikohti.

Võistluste ajal oli ilus ilm ja korraldajad MTÜ Igaühe Terviseklubist olid ettevalmistanud üle 3 km pikkuse raja. Esimesele võistlusele registreeris oodatust rohkem võistlejaid ja korraldajad lubasid rajale üle 100 võistleja. Algul kardeti, et jäädakse Sport-klassiga pimeda peale, aga kõik sujus ja 30-sekundilise intervalliga said sõitjad rajale.

Pärast 1. vooru oli selge, kes on kiire ja tahab natuke suuremat vahet eelnevaga. Võistlusele eelregistreeris 98 sõitjat, aga korraldajate üllatuseks tuli kohale 112 rallisõpra, kellest omakorda läänlasi oli 45.

Võistlusklasse oli 7. Olime esindatud 14 võistlejaga SU-klassis, kust tuli ka 1. koht Läänemaale Sander Ilvesele, kes ainukesena sõitis aja alla 4 minuti.

2.–6. kohani olid mujalt tulnud mehed ja alates 7. kohast jälle läänlased.

Järgmine klass, kus oli palju läänlasi, oli esivedu. 32 sõitja hulgas oli koguni 11 meie meest. Ka siin jäi klassivõit Läänemaale Valmar Gildeni kätte. Teistel läänlastel nii hästi ei läinud: Keven Serbin oli 8., Marko Kukuškin 10. jne.

Tagaveoliste klassis oli stardis 15 sõitjat, neist 7 kohalikud. Siin tegid Läänemaa mehed poodiumil puhta töö: 1. oli Jüri Hinsberg, 2. Lauri Rodi ja 3. Rico Rodi.

J-18-klassis oli stardis 9 sõitjat, meie mehi 3. Nemad jäid paraku viimaste hulka, aga puhta töö kõigis voorudes tegi Rapla nooruke sõitja Kaspar Kasari.

Naisi startis 4. Esikoha sai läänlane Piret Gilden, kes võitis kõik 3 vooru.

Naisi oli stardis veel kaks, aga nemad olid 4WD-klassis ja nii mõnigi mees pidi nende paremust tunnistama. Kokku võistles 4WD-klassis 20 sõitjat ja nende seas saavutas Katrin Hattu 17. koha. Esimest võistluskogemust omandanud Merilin Korpe sai 20. koha.

Läänemaa sõitja Raido Pärna sai 4WD-klassis 3. koha. 20 sõitja seas oli läänlasi 8.

2WD-sport klassis oli sõitma tulnud 7 võistlejat ja nende seas ka Orult Reigo Kleemann, kes pidi paraku tunnistama konkurentide paremust.

Võistlusele oli eriauhinnad – vanuse karikad – välja pannud RMW Transport. Karikad said omavanuste seas kõrgeima koha saanud sõitjad. 29-aastaste seas võitis Jüri Hinsberg, 30–39aastaste hulgas Silver Sõmer, 40–49aastastest oli parim Raul Põdersalu, 50–59aastastest Ain Laiverik ja 60aastastest Taivo Kuusing.

Sarja järgmine võistlus peaks toimuma 9. veebruaril Virtsus ja siis jälle Haapsalus 16. veebruaril, kui vähegi ilma on.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
roohobune
10 aastat tagasi

kuna jääraja hooaeg on selleks aastaks läbi siis kahjuks saab alles suve poole lugeda Kruusmaade teatajat ilmselt 2 kvartalis