Autospordiliit ei luba Kruusmal jäärajasõitu korraldada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jääraja võistlus Österbys mullu veebruaris. Foto: Arvo Tarmula

Jääraja võistlus Österbys mullu veebruaris. Foto: Arvo Tarmula

Autorallientusiast Kalle Kruusma teatas, et kuna Eesti autospordiliidu rallikrossi alakomitee ei andnud talle luba jäärajasõiduvõistluste korraldamiseks, siis tänavu talvel Läänemaal autospordiliidu egiidi all korraldatavaid võistlusi ei toimu. Küll aga kavatseb Kruusma pühapäeval Österby sadama lähistel korraldada libedasõidutreeningu.

Kruusmale põhjendati autospordiliidust, et luba ei anta põhjusel, et ta soovis lubada rajale kõik huvilised – nii need, kellel on võistlejakaart, kui ka need, kellel kaarti pole. Kruusma selgitas, et tema soovis lasta rajale kõik, kel soov libedal sõita.

„Luba sellises versioonis ei saanud ja sellega võib öelda, et läänlaste autospordihuvi lämmatati bürokraatlikul teel,” nentis Kruusma.

„Probleem on selles, et ta ei viinud võistlusjuhendit vastavusse nõuetega, et võistelda saaksid vaid litsentsiga võistlejad,” selgitas Mati Kask autospordiliidu rallikrossi komiteest. „Temal on lihtne lahendus – juhendisse viia sisse lause, et võistleja esitab stardis rahvaspordikaardi või -litsentsi.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mõngel
6 aastat tagasi

Loodan pikemat külma et saaks veel korraldada selliseid treening päevi! Kindlasti võtan osa!

Kalle Kruusma
6 aastat tagasi

Tegelikult on pealkiri natuke eksitav,sest Autospordiliit lubab teha võistlusi aga tahab suruda oma kitsastesse raamidesse,et stardis tohiks olla ainult võistlejakaardi omanikud.Mina kui korraldaja ,tahan aga võimaldada sõita kõigil soovijatel ja sealt need korralduse käärid tulidki.Kuna korraldaja soovidele vastu ei tuldud,siis meil sellises mastaabis nagu on ennemalt iga aasta, võitluseid ei toimu ja on Igaühe Terviseklubi treeningpäevad,kuhu tulevad kõik meie tuttavad ja saame päeva jääl sõita ning päeva lõpuks premeerime tublimaid. Nii lihtne see meil 2018 aastal jää peal ongi,vaatame palju huvilisi on ja infot jagame facebookis.Lisaks on juba tellitud libedasõidu päevasid,koos juhendamisega.

mõngel
6 aastat tagasi

tubli Kalle, mõtled ka nendele kes igapäevaselt ralliga ei tegele, ja radadel ei sõida, kuid talvel tahaks ennast kuskil üsna riski vabalt välja elada.
ning see ongi koht kus seda teha saab võiks olla rohkem selliseid asju.
Loomulikult ka külma, aga kui ilm lubab võiks selliseid üritusi korraldada ikka rohkem talve jooksul, ei ole tähtis see toitlustamine peaasi et rajale saaks. väike stiili näide https://www.youtube.com/watch?v=vJFscBUBFmU lihtsalt fun!!

Arvi
6 aastat tagasi

Kalle…räägitakse, et oled oma korraldamistega liidule raha võlgu ja sinu kohta on tulnud kaebusi. Äkki vaatad peegli, enne kui teisi siunad? Raha oled küll mees vastu võtma, kuid maksjat sinust pole…lõpuks lihtsalt saadakse aru, kes oled!

Kalle
6 aastat tagasi
Reply to  Arvi

Nagu näha teksti lugeda ei oska (või üldse lugeda ei oska),sest ega muidu poleks siia sellist mitte asjakohast kommentaari kirjutanud.Aga ega Eestlase magustoit ongi teine eestlane,said kõhu täis või jäi tühjaks Arvi (kui see su õige nimi on).Julge inimene tuleb ja ütleb ka otse näkku,mina seda ei karda aga need kes siin kommenteerivad,vist kardavad.EDU TEILE JA HEAD ISU 😀

Ants
6 aastat tagasi
Reply to  Kalle

Kalle kas see on vale jutt, et eal’ile on võlad?

Kalle
6 aastat tagasi
Reply to  Ants

Võlg on,ma ei eita seda aga selle alaga käibki kaasas kas õnn või ebaõnn,mõne võistlusega jääd plussi,mõnega miinusesse.Loodame mingit moodi võla likvideerida aga see ei puutu antud teemasse.

Kalle
6 aastat tagasi

Mina kohalikke inimesi ei hakka sundima kaarti ostma,sest mereäärse maakonnana me ei tea kas nädala lõpuks on meil võimalus sõita või ei ja siis inimesed maksavad asjatult raha kaardi eest mille eest midagi ei saa,sest kindlustus jää peal ei kehti,Kesk-Eesti ja Lõuna Eesti on teine ala,kus külmaga toimuvad võistlused järvede peal kuna sinna tekib ja on ka kauem jää.Meil siin on meri ja täna võib olla super jää aga homme on vesi ning meie teeme klubi päeva pühapäeval,ning päeva lõpuks premeerime parimaid libedasõitjaid.Hetkel juba saab oma osalemise juba registreerida http://www.rahvasport.eu/?registreerimine,114 ja pühapäevase ürituse teema on tekitatud ka https://www.facebook.com/events/205124396895431/ .Kohale tuleb… Loe rohkem »