GLENi vabatahtlikuks pürib enneolematult palju noori

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Sel nädalal lõppes GLENi konkurss, mis lähetab noored arenguriikidesse vabatahtlikku tööd tegema. Avaldusi laekus kümnele projektile 97, mis on suurim kandidaatide arv Eesti GLEN-programmi ajaloos.

Arengukoostöö Ümarlaua tegevuhi Piret Hirve sõnul on ülekaalukalt populaarseim riik Birma/Myanmar, kuhu laekus 31 avaldust.

“Birmasse/Myanmari saadame vabatahtliku esimest korda,seal on projekti teema noorsootöö, mis on paljudele noortele hingelähedane. Veel olid populaarsed turismi arendamine Tadžikistanis ja noorte tööhõive edendamine Indias,” selgitas Piret Hirve.

Noorte vabatahtlik töö arenguriigis kestab kolm kuud. Pärast naasmist algab vähemalt niisama tähtis osa projektist – Eesti noorte teadlikkuse tõstmine maailmas toimuvast.

Eesti noored saavad oma käitumise ja ostuotsustega väga otse  mõjutada arengumaade elu, ütles Hirv. Suurem osa meie hüvedest ja kaupadest tuleb arenguriikidest, kus nii lapsed kui  ka täiskasvanud töötavad põllul või tehastes üliväikese palga eest. GLEN i vabatahtlikud räägivad on kogemuste näitel, miks on vaja hoolida inimeste käekäigust teisel pool maakera ja kuidas meie Eestis saame mõjutada sealsete töötajate inimväärset elu või laste koolikäimist.

Noored, kes sel aastal GLENi vabatahtlikuks kandideerida ei jõudnud või vanusepiiri tõttu ei saanud, on oodatud 31. mail Tallinnas toimuvale maailmapäevale, mis muusika ja tantsu saatel tutvustab maailma mitmekesisust. Maailmapäeval on alati kohal Eesti organisatsioonid, kes korraldavad vabatahtlike saatmist maailma eri nurkadesse, selgitas maailmapäeva üks korraldaja Katrin Pärgmäe.

GLEN-programm alustas tegevust 2003. aastal, Eesti saatis esimesed vabatahtlikud tööd tegema 2004. Kümne aasta jooksul on
arengumaades käinud 40 noort.

GLEN programmi Eestis rahastab välisministeerium.

Katrin Pärgmäe,
Arengukoostöö Ümarlaua
kommunikatsioonijuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments