Nädala päevik. Joogaõpetaja Kaili Leht: Olen tänulik, et olen see, kes olen

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Joogaõpetaja Kaili Leht poseerimas fotograafile Haapsalu Tagalahel: olen tänulik talvise jäätee eest! Foto: Arvo Tarmula
Joogaõpetaja Kaili Leht poseerimas fotograafile Haapsalu Tagalahel: olen tänulik talvise jäätee eest! Foto: Arvo Tarmula

Reede

Päeva alustuseks tass Noarootsi energiateed. Leib küpseb ahjus, igapäevane joogapraktika. Lõunast lähen lasteaialastega Noarootsi kooli võimlasse sportima. Lapsed on rõõmsad ja õnnelikud.

Kella kahest istun teiste õpetajatega koolipingis ja kuulan meie kooli IT–spetsi Teedu loengut „Arvutis turvaliselt”. Sõidan linna. Shakti tants Haapsalus Lahe joogapesas. Aknast vaatab sisse täiskuu ja saalis on 12 suure väega naist.

Koduteel teen poepeatuse. Lapsed tellisid 10 paprikat.

Täna olen tänulik:
— omatehtud leiva eest
— õnneliku lapse kallistuse eest
— terve ja õnneliku pere eest


Laupäev

Ärkame. Õues on juba valge. Lapsed vaatavad multikaid. Sõidame linna. Mehed lähevad juuksurisse, mina kangapoodi ja õmbleja juurde. Naabri Evi annab meile kaasa kaks karpi kodumune ja õunu. Armas on kuulda, kuidas taat ütleb memmele, et ta on tema eluarmastus.

Meie õhtusöök valmib puuküttega pliidil. Täna on ka poisid köögis salatitegemisel abiks. Igas päevas aeg iseendale. Shakti venitused ja 31 minutit meditatsiooni.

Rahulik õhtu perega. Koosolemine.

Täna olen tänulik
— pika hommikuune eest
— imelise õmbleja Liisi eest
— inimeste eest, keda universum iga päev minu teele saadab


Pühapäev

Kodune päev perega. Pürksi mäel paistab päike ja lastega koos jagub kelgurõõmu paariks tunniks. Lõunasöögiks valmistan juurviljaroa ja kalakotletid. Söögitegemine ei ole mu lemmiktegevus. Selle asemel ma loeksin parema meelega tantsukooli kodutöid. Kui ei saa muuta olukorda, tuleb muuta suhtumist. Süüa tehes loon endasse head mõtted ja naudin toitvat tegevust.

Väiksem poiss jääb diivanil magama. Suurem teatab, et temal on igav, ja nüüd on hea aeg hakata Karupoeg Puhhi raamatu õpetuse järgi mesimumme valmistama. Lapsed valivad unejutuks jälle koomiksid. Plaan minna varem magama ebaõnnestub.

Täna olen tänulik:
— talvise päikese eest
— Noarootsi kodu eest
— kolme armsa mehe eest minu elus


Esmaspäev

Nädala kõige tegusam ja kiirem päev. Ärkan kell 7. Joogapraktikas esitan küsimused ja taotlused ning saan päevaks juhatuse. Joogatee pakil on päevasõnum „Tark inimene teab, et kõik inimesed on temaga üks.”
Lapsed lasteaeda, ise lähen vallavolikogu istungile.

Esmaspäeviti on mul koolis 6 kehalise kasvatuse tundi. Armastan oma tööd ja õpilasi.

Kell 18 algab Haapsalus kundalini jooga tund. Kiirustan põhjuseta. Saan oma elu esimese kiiruse ületamise trahvi. Olen väga tänulik. Kiirus tuleb maha võtta nii talvisel teel kui ka igapäevaelus.

Kõigel on põhjus. Tõenäoliselt hoidis sunnitud peatus ära teel ootava halva. Joogatama on tulnud 8 naist ja 1 uus noormees. Koju kell 21. Viin lapsehoidja tema koju, ahi küdema ja lapsed magama. Uinun südaööl.

Täna olen tänulik:
— valijatele, kes usaldasid mind volikogusse
— Margiti eest, kes minu poistele õhtuks seltsi tuli
— politseilt saadud sõnumi eest


Teisipäev

Talvekülm on majast vee ära võtnud. Mees tuleb koju ja soojendab torusid. Pärast lõunat lähen kooli. Kaks kehalise kasvatuse tundi. Saalis on palju head energiat. Üks tüdruk hüüab enne ära minekut, et oli väga mõnus tund.

Pool tundi pausi enne põhikooli huviringi. Seejärel lähen Pürksi tiigile uisutama. Minu talvine kirg.

Joogatama tuleb 7 tüdrukut. Olen õige ametiga õiges kohas.

Süda rahul, lähen lasteaeda. Olen oma poistele lubanud, et nad saavad täna õhtul korraks kooli. Sööme koolisööklas ja vaatame võrkpallitrenni. Lapsed lähevad varakult voodisse. Unejutuks on raamat minu lapsepõlvest — „Väike Mukk”.

Aeg joogapraktikaks. Päeval tuleb lasta minna.

Täna olen tänulik:
— kraanist voolava puhta vee eest
— õpetaja ameti eest Noarootsi gümnaasiumis ja koolis
— iga kallistuse, rõõmsa pilgu ja toetava sõna eest


Kolmapäev

Ärkan kell 5. Päevategemised, eesootavad kohtumised ja mõtted ei luba enam uinuda. Meelerahustamise meditatsioon. Palun universumilt oma koduvalla inimestele neutraalset meelt ja rahu. Lõunast lähen lasteaeda koosolekule, et arutada, kuidas muuta lasteaiatoit veel tervislikumaks.

Õhtul tuleb külla tulevane naabrinaine Jette. Teeme koduse juuksurisalongi, loome ilu, sööme leiba ja joome energiateed. Meie mõlema vestlusest peegeldub rahulolu ja arusaam, et otsus tulla Tallinnast ära Noarootsi elama oli õige valik.

Täna olen tänulik:
— Noarootsi lasteaiaõpetajate ja lasteaia eest
— uute naabrite eest
— maitsva leiva ja tee eest


Neljapäev

Ärkan kell 6. Sõidan Haapsallu. Tavapärase 35 minuti ja 38 km asemel sõidan täna Haapsalust Noarootsi üle jäätee 8 km 10 minutiga. Enne jääle minekut teeme Kaiaga ühe rõõmsa fotosessiooni. Suur rõõm väikses päevas.

Õhtul olen kooli peotantsuvõistlustel üks viiest kohtunikust. Seitsmele tantsupaarile tuleb anda hinded. See on tähtis ülesanne. Tundides hindan osavõtlikkuse järgi, aga võistlustel tuleb leida teine tunne ja lahendus. Olen rahulolematu, sest näen üht tüdrukut nutmas.

Koju jõudes tassin laste tekid ja padjad rõdule. Hüvasti, tolmulestad!

Töötan natuke arvutis ja panen päeva unega lukku.

Täna olen tänulik:
— Lahe joogapesa eest
— talvise jäätee eest
— selle eest, et ma elan siin ja praegu ning olen just see, kes ma olen.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments