Nädala päevik. Liina Valdmann: Iloni Imedemaa esimesed päevad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Liina Valdmann
Liina Valdmann,
Iloni Imedemaa juhataja

1. jaanuar, kolmapäev
Head uut aastat kõigile! Minu kolm poega magavad täna kaua. Teen neile pannkooke ja lippan töö juurde kassasse viimast lihvi andma. Eelmisel õhtul sai enamik tehtud ning toodetele ka hinnasildid kleebitud. Seekord läheb ruttu. Sebin pisut kodus ja viin veel mõned potililled tööle. Mitu inimest astub aasta esimesel päeval ka Iloni Imedemaalt läbi. Õhtul vaatame perega Lumivalgekese–filmi ja mängime lastega mälumängudoominot.

2. jaanuar, neljapäev
Täna avame taas uksed Iloni Imedemaa külastajatele. Kui sõnad „elevil” ja „ärevil” kokku panna, tekib seisund erevus. See ongi päeva jooksul valdav — kas kõik on korras, kuidas ja mida veel tegema peab. Tarvis on fuajeest kastid prahiga kokku korjata, sildid paigaldada, kassa jaoks viimased tooted uude süsteemi sisestada, trükikojas näituse tekstitõlgete näidiseid vaadata, poest kassaletile topse otsida. Kui on midagi, mis meie muuseumist õnneks kunagi otsa ei saa, siis on need kõige toredamad ja abivalmimad kolleegid. Enamiku päevast võtabki uue kassasüsteemi õppimine. Päeva jooksul saan rõõmu valmistada ühele inimesele, kes Karlssoni nukku otsib ja seda tervest Eestist kuskilt leida ei suuda. Üks meie viimastest 12 Karlssonist lendab nüüd posti teel Tartusse. Hommiku– ja lõunasöögini jõuan alles õhtul kodus. Päeva lõpetab rahvatantsutrenn Kalurineidudega.

3. jaanuar, reede
Poeg lasteaeda toimetatud, hakkan töö juures tegelema eelmisel päeval koostatud nimekirja lahendamisega. Jätkuvad seiklused kassasüsteemiga. Kohtun lõpuks silmast silma kujundaja Katrin Kaevuga, kellega olen viimase kuu jooksul kümneid kirju vahetanud tekstide ja muu kujunduse asjus. Arutame veel näituse tekstitõlgete formaati. Panen galeriisse üles Ilon Wiklandi joonistatud piltidega kardinad. Sekretäriga käib arvete, saatelehtede ja paberite vahetamine. Lõunapausi ajal asendan kassas Merlet. Arutame Iloni Imedemaa meeskonnaga selle kuu töögraafikut ja vaidleme tegevusplaanide asjus. Õhtu lõpul tutvustab meie kujundaja–kuraator Tea Tammelaan töötajatele oma tööd galeriis. Pojale ma täna õhtul järele ei lähe, sest ta on juba ammu enne mind kodus. Õhtul kohtun sõbrannadega, kellest üks on otsustanud Sloveeniasse kolida. Meie „käsitööringi” viimane ühine kohtumine, mõneks ajaks.


4. jaanuar, laupäev
Pärast poegade pudruringi hüppan töö juurest läbi, et printida mõned lehed, mis reedel tegemata jäid. Viimase aja tempo on olnud ülikiire ja olen pisut väsinud. Päev lähebki niisama olemisele lastega. Väga erilist teha ei jaksagi. Koristamiseni ka ei jõua. Pärast noorema pere magamajäämist vaatan hoopis arvutist lemmikseriaali. Hmm, liiga hilja. Eks homme!

5. jaanuar, pühapäev
Täna on tantsupäev! Päev algab abikaasa tehtud munapudruga. Kogemata jõuan tund aega varem trenni. Hüppan korraks töö juurest läbi. Jutuks uus piletisüsteem. Trennist jõuan koju pärast nelja pärastlõunal. Koristan, teen kapsasuppi ja läheme poegadega veekeskusesse koolivaheaega lõpetama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
nike free run skor sverige
10 aastat tagasi

I’ll right away clutch your rss as I can not find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Please allow me know in order that I may subscribe. Thanks.
nike free run skor sverige http://www.adecco.si/news/index.asp?id=4