Politseinikud tabasid Harjumaal peolt 22 alkoholijoobes alaealist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna varahommikul kella 1.30 paiku leidsid öörahu rikkumise väljakutsele reageerinud politseinikud ühest Saue valla paarismajast eest suure peoseltskonna, kelle hulgas oli 22 alkoholi tarbinud alaealist, edastas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Andres Sang.

Kokku leidsid politseinikud eest peaaegu 50 inimest, nende hulgas oli nii täisealisi noori, kümme kainet alaealist ning 22 alaealist, kes olid tarbinud alkoholi.

Alkoholi tarvitanud noorte joove ulatus minimaalsest kuni 1,8 promillini. Kiirabi abi keegi siiski ei vajanud.

Pidu oli saanud alguse sellest, et 16-aastane neiu, kelle vanemad olid sõitnud reisile, kutsus külla sõbra, kes omakorda kutsus paar sõpra kaasa. Politsei leidis majast eest noori, kes olid tulnud peole mitmelt poolt Harjumaalt ja Tallinnast, aga ka Raplamaalt.

Politseinikud kutsusid alaealistele vanemad järgi, osad peolistest viidi ka jaoskonda täiskasvanuid järgi ootama. Joobes alaealiste suhtes alustatakse väärteomenetlused, noorsoopolitseinikud teavitavad juhtunust ka kohalike omavalitsuste lastekaitsetöötajaid.

Väljakutsele esimesena reageerinud Lääne-Harju jaoskonna noorsoo- ja ennetusteenistuse vanema Leena Puki sõnul olid peole kogunenud noored pigem tavalistest peredest, paljudele oli see esimeseks kokkupuuteks politseiga. Samuti olid paljud lapsevanemad üllatunud, kui kuulsid, et nende laps, kes oleks sel ajal pidanud olema hoopis mujal, sellisel peol osales.

„Peo algatanud tütarlaps, kes oli kaine, oli ülekäte läinud õhtust ja nii suurest kokku tulnud seltskonnast pigem šokeeritud,“ ütles Leena Pukk.

„On väga oluline, et lapsevanemad tunneksid muret, kus ja kellega nende lapsed aega veedavad. Noori võib küll usaldada, aga samas oleks mõistlik ka üle kontrollida nende tegutsemisi,“ ütles Pukk. „Paraku me näeme oma töös päris tihti, et pahandused tekivad just siis, kui noored on jäetud pikemaks ajaks ilma täiskasvanu järelevalve ja toeta.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments