Karilaid: Kõik volikogud võiksid teha istungid netis jälgitavaks

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid surus täna volikogu juhatuses läbi mõtte, et juhatus võiks üles kutsuda ka Läänemaa teisi volikogusid muutma oma istungid interneti kaudu jälgitavaks.

Karilaid ütles, et kui istungid on neti kaudu otsejälgitavad, saavad kohalikud poliitikud olla paremini kursis naaberomavalitsuses toimuvaga. Kergem on leida ka ühiseid teemasid.

Karilaiu sõnul teeb ülekanne volikogu töö ka valijaile kättesaadavamaks. Kui linnavolikogu istungile tuleb heal juhul 2-3 kuulajat, siis otseülekandeid jälgib pidevalt 40-50 inimest. Karilaid oli valmis jagama kolleegidele ülekande tegemise kogemusi.

Esialgu soovis Karilaid, et juhatus saadaks Ridala ja Lääne-Nigula vallale sellekohase ettepaneku, kuid juhatuse mõned liikmed pidasid seda kohatuks või isegi teise omavalitsuse siseasjadesse sekkumiseks.

“Milleks seda vaja on, milles on probleem?” küsis Merle Mäesalu ja palus ennast juhatuse selle otsusega mitte siduda.

Lõpuks leidis volikogu, et Jaanus Karilaid kirjutab Läänemaa kõigile volikogudele sõbraliku kirja ettepanekuga muuta oma istungid neti kaudu jälgitavaks.

Merle Mäesalu palus ennast ka sellest kirjast taandada.

Samal teemal võttis Jaanus Karilaid sõna hiljaaegu ka Lääne Elus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
5 dollars
10 aastat tagasi

Thank you for your blog post.Really looking forward to read more. Cool.

hea kaste igale ühele
10 aastat tagasi

ikkagi annaks see hoogu juurde. Karilaid, Ammas või Lunev. vahet pole kust hea ettepanek tuleb!

kratt
10 aastat tagasi

Jäägu see otsustamine ikka iga omavalitsuse enda teha. Karilaid võiks ju omavalitsuste liidus teha reklaami, aga kahtlen kas sellel järgijaid on. Võtsin ete Haapsalu linna volikogu istungite jälgitavuse ja see näitab suurt languse tendentsi. Selle koosseisu istungite vaatamine: 30. 10 – 64 korda, 06.11 – 47 korda, 13.11 – 34 korda, 29.11 – 23 korda ja 20.12 – ainult 14 korda. Siit järeldus – volikogu peaks hakkama ükskord tööle, mitte tegelema ainult käe tõstmisega. Ehk võiks linnavolikogu hakata tegema ülekandeid ka komisjonide tööst, siis saaks täieliku pildi rahva poolt valitute aktiivsusest.