Vabaühenduste kokkusaamised hakkavad sagedamini toimuma

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Linnavolikogu esimehe Jaanus Karilaiu kokku kutsutud mittetulundusühingute kokkusaamisel otsustati moodustada infovahetuseks MTÜde meililist, parandada linna kodulehel vabaühendusi ja nende toetamist puudutavat infot ning hakata sarnaseid kokkusaamisi sagedamini korraldama.

“Kokkusaamise eesmärk pole ainult rahajagamine, vaid et oleks õlgõla tunne. Linnavalitsuse eesmärk on parandada partnerlust,” põhjendas Karilaid MTÜde tihedama koostöö vajadust.

Haapsalus on registreeritud 187 MTÜd, mille hulka ei arvestada korteri- ja garaažiühinguid.

Karilaiu sõnul peaks linna esimene ülesanne olema ülevaate koostamine, mis alal siinsed MTÜd tegutsevad ja kui suur on nende liikmeskond.

Infovahetuse parandamiseks koostatakse aga vabaühenduste meililist. Kuigi MTÜd Läki tantsule esindanud Kristi Erkmann pelgas, et järjekordse listi koostamine dubleerib juba olemasolevaid meililiste, jäädi siiski listi koostamise mõtte juurde.

Haapsalu tenniselubi esindaja Vello Kuhi tegi ettepaneku, et kuna MTÜd tegutsevad väga erinevatel aladel, oleks ehk mõistlikum koondada vabaühendusi teemade kaupa, nagu on spordiseltsid koondunud Läänelasse.

Kolmanda teemana tõstatus, et Haapsalu kodulehel peaks vabaühendusi ja nende toetamist puudutav info olema paremini leitav.

Täna õhtul kogunes linnavalitsuse saali ligi poolsada mittetulundusühingu esindajat – kohal oli nii spordiseltside, rahvatantsurühmade kui ka koguduste, rahvusühenduste jt liikmeid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Washington
10 aastat tagasi

Really informative article post.Much thanks again. Awesome.

online business
10 aastat tagasi

Thanks-a-mundo for the blog article.Really looking forward to read more.