Vabatahtlikud saavad siiski osaleda volikogu komisjonides

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula / arhiiv
Foto: Arvo Tarmula / arhiiv

Haapsalu linnavolikogu juhatuses valitses täna taas üksmeel selles, et volikogu komisjonidesse võib kaasata vabatahtlikke linnakodanikke.

Juhatus arutas ka vabatahtlikele hääletusõiguse andmist ja nende tasutamist, kuid ei jõudnud kõiki rahuldavale lahendusele ning jättis need küsimused komisjoni esimeeste lahendada.

“Kaasame kõik, kes tahavad, ja ei sea neile ette jäika reglementi,” ütles volikogu esimees Jaanus Karilaid (pildil).

Arutati, kas lubada vabatahtlikel osaleda mitmes komisjonis. Lõpuks otsustas juhatus, et kuigi volikogu liige saab osaleda vaid ühes komisjonis, võivad vabatahtlikud osa võtta mitme komisjoni tööst, kui nad vaid soovivad ja jaksavad. Samuti ei rakendata nende kohta nõuet, et kes kolm korda puudub istungilt, langeb komisjonist välja.

Juhatus leidis, et nende vabatahtlike volitused, kes endast 31. detsembriks üles andsid,  kehtivad selle koosseisu lõpuni ehk neli aastat, kui keegi ei esita ise lahkumisavaldust.

Karilaid lisas, et volikogus võiks tekkida tava, et komisjoni esimehed teavitavad, kuidas komisjonis otsus sündis ja kas oli eriarvamusi.

Volikogu aseesimees Kalju Aigro ütles, et see oleks eriti suur asi, kui komisjonidest hakkaks vabatahtlike ettepanekul algatatud  eelnõusid tulema.

Komisjoni liikmed saavad elektroonilise kutse osaleda komisjoni istungil ja neilt oodatakse vastust osalemise kohta. Komisjonide ja juhatuse koosolekute kohta on teave ka linnavalitsuse kodulehel.

Jaanuariistungi ettevalmistus käib, mitu komisjoni on oma koosoleku juba pidanud. Kultuurikomisjon, mille tööst soovis osa võtta 9 inimest 15st, peab istungi 29. jaanuaril kl 16 volikogu saalis. Kultuurikomisjoni juhib Heikki Sool.

Läinud aasta lõpus kutsus volikogu üles endast teada andma linnakodanikke,kes tahavad kaasa lüüa volikogu komisjonide töös. Nüüd hakkas volikogu suurim fraktsioon, Reformierakond sellise võimaluse loomise vajalikkuses kahtlema ja soovis anda juba käivitunud protsessile tagasikäigu, kuid muutis seejärel meelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Prada Handbags Online
10 aastat tagasi

Very fast shipping ! Love the colors of this purse !!
Prada Handbags Online http://www.laconduiteenligne.com/Prada/

nike free run skor billigt
10 aastat tagasi

Utterly pent written content, appreciate it for entropy. “The bravest thing you can do when you are not brave is to profess courage and act accordingly.” by Corra Harris.
nike free run skor billigt http://www.adecco.si/news/index.asp?id=5

jah
10 aastat tagasi

Kui inimene läheb vabatahtlikuks,siis on ka selge,et ta ei hakka mingit tasu kusagilt lootma.Ma eriti ei mõista,miks üldse selle tasustamise ideega välja tuldi,raha jälle palju või? Huvitav,et mõnda kohta siin linnas raha jätkuks,mõnda paika aga üldse mitte?!

no jah
10 aastat tagasi
Reply to  jah

Arvan, et ka volikokku kandideerisid inimesed vabatahtlikult ja ka riigikokku, või arvad teistmoodi?

jah
10 aastat tagasi
Reply to  no jah

üks asi on vabatahtlik kandideerimine kohtadele,teine asi on minna vabatahtlikuks. Väheke ebapädev väide siia, või kuidas? Kui sellised muidugi lähevad komisjonidesse väitlema ja selle eest ka raha tahavad,siis muidugi olgu parem olematta!

kodanik
10 aastat tagasi

Mis tasust te räägite? Kas need inimesed kes soovi avaldasid mõtlesid , et saavad tasu? Kui keskerakond nii on välja pakkunud siis pole ju asjal jumet, ainult kaasarääkijad!

jah
10 aastat tagasi

Reformierakond lõi kartma, sai aru et oli paar suurt ämbrit käiku lasknud ,mis rahva pahameele teenitult pälvis. Ega sinna palju ei olegi vaja,et umbusaldusavaldus teele saata!

Kodanik G
10 aastat tagasi

sa ei saa aru asja tuumast, tagasta keskkooli lõputunnistus oma praegusele kooli juhtkonnale.

G,vana lammas.
10 aastat tagasi

Ei mõista,kuidas saab VALITUD volikogus raha eest töötada valimistel mitte võitnud tegelased ? Ja mis õiguse ja loogika kohaselt saab neile hääleõigust anda ? Sama loogika kohaselt võiks haigla koristaja vahel,kui tuju on, mõne operatsiooni teha. Tundub,et pildil olev kesktegelane on Tallinnas oldud lühikese ajaga mõningaid uusi nippe juurde õppinud…

to vana lammas
10 aastat tagasi
Reply to  G,vana lammas.

Nimi sul vastav. See mis Haapsalus toimub on mujal juba ammu vana. Isegi Lihula volikogu praktiseerib seda minu teada. Sellel on ka seaduslik alus. Tee endale selgeks, et komisjoni näol on tegu eelkõige volikogu tööorganiga, mille otsused ei ole kohustuslikud vaid soovituslikud volikogu täiskogule. Need vabatahtlikud, nagu sa nimetad ei osale volikogu täiskogu töös ja seetõttu ei saa nad osaleda ka otsustusprotsessides. Mida sa aru ei saa, va G.vana lammas?

Kodanik
10 aastat tagasi

jaa, kes pildil see ongi põhiprobleem, ideid ise kõrvale ei paku, ainult mugiseme.

kodanik
10 aastat tagasi

peaasi, et nüüd valitsemiskulud üles ei kerkiks, kui kõik vabatahtlikud endale vabatahtliku tegevuse eest tasu hakkavad tahtma.

kodanik
10 aastat tagasi

Nagu arvata oligi, polnud kogu see jant midagi muud kui odav show. Karilaid suudeti kaks korda pildile upitada, Sukles üks.