Pooltes korterites pole töökorras suitsuandureid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Korrusmaja kortereid kontrollimas käinud pääsetameti töötajad leidsid nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandurid vähem kui pooltes korterites.

Aasta alguses kontrollis Läänemaa päästepiirkonna tuleohutusinspektor Galina Kiivit ja ennetaja Maie Mitšurina Kuuse tänava korrusmajas suitsuandurite olemas- ja korrasolu.

30st kontrollitud korterist puudus nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandur 17 korteris. Mitšurina sõnul oli nii selliseid kortereid, kus andur puudus, kui ka selliseid, kus andur polnud laes, vaid kusagil kapi peal. „Paneelmajaga ongi see mure, et vanad inimesed ei saa neid üles pandud, vaid panevad näiteks kapi peale,” rääkis Mitšurina.

Reidi eesmärk polnud inimesi karistada, vaid aidata. Sellepärast kellelegi töökorras suitsuanduri puudumise eest trahvi ei tehtud, vaid kohale tulid hoopis Haapsalu komando päästjad, kes anduri lakke kinnitasid.

Mitšurina sõnul alustati Läänemaal selliste reididega sel aastal ja neid korraldatakse aastaringi nii Haapsalus kui ka väljapool linna.

Läänemaa päästepiirkonna juhi Andres Liiva sõnul pööratakse suitsuandurite olemasolule tähelepanu kogu Eestis, sest töökorras suitsuandur võib päästa inimelu.

Suitsuandur tuleb paigaldada lae keskossa, mitte seinale väga lähedale. Kontrollida tuleb andurit vähemalt kord kuus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
5 dollars
10 aastat tagasi

Really appreciate you sharing this blog article.Thanks Again. Keep writing.