Õendusteenuse ööpäev läks 51 senti kallimaks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa haigla viisiiditasu ei muutu. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa haigla viisiiditasu ei muutu. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa haigla viisiiditasu ei muutu. Foto: Arvo Tarmula

Haigekassa hinnamuutuse tõttu tuleb patsiendil sellest aastast õendusteenuse haiglapäeva eest maksta 51 senti varasemast rohkem.

Haigekassa tõstis sellest aastast statsionaarse õendusteenuse voodipäeva hinda ja et 15 protsenti sellest maksab patsient, kasvas ka patsiendi makstav summa. „Kui põhihind muutub, siis muutub ka 15% väärtus,” selgitas Läänemaa haigla ravijuht Kai Tennisberg.

Tennisberg toonitas, et voodipäeva hinnatõus ei puuduta aktiivravi ega De la Gardie lossis asuvat hooldekodu. „Tavaline voodipäeva hind jääb samaks ja ka visiiditasu ei muutu,” kinnitas ta.

Õendusteenust vajavad peamiselt kroonilised haiged, kelle raviplaan on varem tehtud ja kes vajavad pikaajalist hooldust. „Paljudel juhtudel on põhjus selles, et inimesed elavad üksi ja pole kedagi, kes nende eest kodus hoolitseks,” selgitas Tennisberg õendusteenusele tuleku põhjusi.

Läänemaa haiglas on õendusteenusel iga päev 20–30 patsienti, kelle keskmine haiglasoleku aeg on 18 päeva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments