Sotsiaaldemokraadid: Prügiveo hinna alandamine on võimalik

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sotsiaaldemokraat Rainer Vakra kinnitusel on riigikogu keskkonnakomisjoni tänane ettepanek tellida uuring prügiveo keskkonnamõjude ja omavalitsuste rolli kohta selge samm teenuse madalama hinna suunas.

„Loodetavasti toetab antud uuring komisjonis arutluse all olevaid jäätmeseaduse muudatusi, mille eesmärgiks on saavutada prügiveo hinna langus ja pöörata tähelepanu rohelisele mõtlemisele ning sorteerimisele,“ ütles Vakra.

Jäätmeseaduse muutmise eelnõu tahab teha prügiveo korraldamise läbipaistvamaks ja lõpetada omavalitsustes nn vahekehade loomine, mis teeksid teenuse põhjendamatult kalliks, selgitas Vakra. „Igale mõtlevale inimesele on selge, et iga uue asutuse või muu instantsi loomine toob kaasa ka lisakulusid,“ märkis ta.

Vakra sõnul peaks näiteks Tallinna linnas Nõmmel, Kristiines ja Pirital, kus inimesed komposteerivad biojäätmeid, olema võimalik tühjendada prügikonteinerit harvemini, mis tagaks elanikele rahalise kokkuhoiu.

„Kindlasti tuleb leida lahendus olukorrale, kus korraldatud olmejäätmeveo jõustumisest alates on vähenenud inimeste huvi liigiti jäätmeid koguda. Milleks sorteerida, kui kuu lõpuks on vaja prügikonteiner täis saada,“ lausus Vakra.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
radiaator
10 aastat tagasi

see vend hoidis ka valdeku kooli soojakulud all, kui kooli radikad vanarauda viis ja papi tasku pani

kodanik
10 aastat tagasi

valige Vakra, hoiate prügiveo pealt oma pool eurot kuus kokku

elujärje-parandaja on Vakra
10 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Ei nii palju saa! Arvutasin – kui prügivedu alaneks 5%, jääks mulle kuus tasku 5,5 senti! Ilma naljata. Hakkan investeerima.

JFK
10 aastat tagasi

Veo eest võiks ju maksta aga millal hakatakse mulle prügi eest maksma,sest prügi kui kaup on minu oma,mille olen koos sisuga kinni maksnud?

parts
10 aastat tagasi

Meie lubasime kodukulud alla tuua. Tegime ära! Tõime Teile sooja talve,vaadake oma küttearveid. On ju odavam kui eelmine talv? Kui valite meid ka edaspidi siis garanteerime, et talvel temperatuur õues alla +10 ei lange. VALIGE IKKA MEID!

Roosa Gummik
10 aastat tagasi

Jölle hakkab tsirkus pihta. Kodukulud alla!!!

K
10 aastat tagasi

kodukulude alandamine on võimalik, palkade tõus on võimalik, parem elu on võimalik, jätkake ise või uskuge soolapuhujaid