Aasta arst on Haapsalu lastearst Alge Vare

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Alge Vare. Foto: Stenbocki maja Facebookis
Alge Vare. Foto: Stenbocki maja Facebookis
Alge Vare. Foto: Stenbocki maja Facebookis

Haapsalu lastearst Alge Vare kuulutati aasta arstiks 2013 ja täna Stenbocki majas toimunud tunnustusüritusel andis sotsiaalminister Taavi Rõivas talle sel puhul üle Ivo Lille klaasskulptuuri.

“Ma ei oleks seda uneski uskunud,” oli Alge Vare sotsiaalminister Taavi Rõivaselt autasu vastu võttes pisarateni liigutatud.

Alge Vare on esimene maakonnahaiglas töötav arst, kes aasta arsti tiitli on saanud. Eesti Tervise Fondi juhatuse esimehe dr Eero Merilinnu sõnul valiti Alge Vare välja enam kui 250 kandidaadi hulgast. Vare kandidaatuuri toetasid nii patsiendid kui ka ka kolleegid.

Alge Vare töötab lastearstina nii Läänemaa haiglas kui ka OÜ Peretohtris. Läänemaa haiglasse tuli ta lastearstina tööle kohe peale ülikooli lõpetamist. Haiglas hoiab Vare silma peal nii haiglaravile sattunud lastel kui ka võtab kord nädalas vastu haigla polikliinikus.

Läänemaa haigla ravijuhi Kai Tennisbergi sõnul saab Alge Vare suurepäraselt hakkama ka haigla üldvalvetega. “Kui mõni kitsa eriala arst ei oska kõrvalt vaadata, siis tema puhul seda kartust pole,” ütles Tennisberg.

Tennisberg lisas, et Alge Vare on arstina äärmiselt kohusetruu ega jäta midagi kahe silma vahele. “Ta pabistab pigem üle, aga patsiendi seisukohalt ei eksi ta iialgi,” ütles haigla ravijuht.

Perearstikabinetis Peretohter võtab Alge Vare väikelapsi vastu kahel päeval nädalas. Kolleeg, perearst Ilme Leova sõnul on Alge Varel ainult üks viga – ta ei oska öelda “ei”.

Leova nimetab Alge Varet fantastiliseks, abivalmis ja suure südamega kolleegiks, kellel lapsed on südames nii ööd kui ka päevad. “Ma kardan, et ta töötab üle,” muretses vanem kolleeg.

Aasta arsti valiti tänavu 12. korda ja kandidaate said esitada kõik soovijad portaali arst.ee kaudu.

Esitatud kandidaatide seast valis aasta arsti 2013 žürii koosseisus Evelin Ilves, Põhja-Eesti regionaalhaigla kardioloogiakeskuse teadusjuht professor Margus Viigimaa, Rahvusvahelise Tervisedenduse Assotsiatsiooni asepresident dr. Anu Kasmel ja Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees dr Eero Merilind.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kaie
10 aastat tagasi

Ei saa aru Leova sõnast ,et arst Vare ei oska ei öelda mida see sõna peaks tähendama .Kas arst üldse ei võib öeldagi.Arst ongi selleks õppinud ,et inimesi aidata aga mitte ei öelda.Leova küll oskab ei öelda ,näiteks kui haigel on tarvis mingit uuringut teha oskab Leova kohe ei öelda .Ise ei oska ja mujale ka ei saada.

Kaie
10 aastat tagasi

Meil on arstid aga mitte doktorid.Nimetage arste õigete nimedega.

Inna
10 aastat tagasi

Palju õnne! Tunnustati õiget inimest. On tõesti suure südamega arst.
Jätku ja jõudu ka edaspidiseks!

MINNA
10 aastat tagasi

DR.VARE on tõesti hea arst. Tema meeldib mulle. Palju õnne!

Aitäh
10 aastat tagasi

Palju õnne, väga õigele inimesele läks! Olen kunagi ka ise patsient olnud ja üks parimaid ja hoolivamaid arste, keda olen kohanud. Aitäh tubli töö eest!

Inimene
10 aastat tagasi

Doktor Vare on maapealne ingel. Palju õnne teile! Minu suur austus ja lugupidamine.

Tänulik
10 aastat tagasi

Tänu Alge Varele on minu lapsel kaks sünnipäeva. Palju õnne, tervist ja jätkuvat tahet aidata Läänemaa lapsi! Terveks saab nad ravida, aga õnnelikkuse tagamine… Miks keegi ei uuri, mis toimub Läänemaa (ja Eesti) lastega, et nad pole õnnelikud, ja kuidas olukorda parandada?

Lena
10 aastat tagasi

VÄGA TUBLI ARST!

lapsevanem
10 aastat tagasi

Lihtsalt super arst !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vanaema
10 aastat tagasi

Palju õnne dr.Vare ja soovin palju edu dr. Raidlale, väga, väga tublid ja südamlikud arstid mõlemad, Aitäh teile.