0

Omavalitsusjuhtide aasta. Jaak Kastepõld: Elu kulges stabiilselt

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lihula valla elu aastal 2013 oli suhteliselt rahulik ja toimekas.

Ei võetud ette midagi sellist, mida võiks suurte tähtedega kirjutada ajalooraamatusse, kõik asjad toimisid aga vaikselt oma rada pidi ja elu kulges võrdlemisi stabiilselt.

Rõõmuga saab tõdeda, et ürituste poolest on meie vallas kõik traditsioonilised ettevõtmised elus ja ootavad igal aastal külalisi. Lihula kultuuripäevad on kestnud juba üle 20 aasta. Meie kultuuriaasta tippettevõtmised on samuti pika traditsiooniga klassikalise muusika päevad ja loomulikult Matsalu loodusfilmide festival. Selle festivali kaudu ei tunta mitte üksnes Lihulat, vaid kogu Läänemaad ja ka Eestit.

Pisemaid ettevõtmisi jagus veel küllaga ja mine tea, millisest neist võib kasvada laiemat tuntust koguv suurüritus. Jäägu siinkohal kõigile võimalus oma mõtete ja tegevuse elavdamiseks!

Hea meel on, et meie asulate väljanägemine ja heakord on astunud tubli sammu edasi. Palju on siiski veel teha, kas või liikluse ohutuse tagamisel, kuid sellegipoolest on mööda sõitjal põhjust Lihulasse sisse keerata ja veidi ringi uudistada.

Murelikuks teeb riigi suhtumine omavalitsustesse. Nii on suhteliselt selgrootult aetud hariduspoliitikat ja selle rahastamise aluseid. Või omavalitsusreformi teema. Ühinemine pelgalt ühekordse toetuse pärast, et hiljem jälle rahaliselt peksa saada, ei ole just kõige ägedam tulevikuväljavaade. Riik ei ole aus partner suhetes omavalitsustega!

Mida toob 2014. aasta? Loomulikult stabiilse elu jätkumise. Kõigil sündmustel ja üritustel on endiselt koht meie kultuurikalendris, aga loodan, et uus aasta toob veel palju muudki. Soovime parandada kogukondlikku suhtlust ja läbikäimist; loodame siiralt, et külades toimetavad edasi ühingud; et ettevõtmised saavad veel rohkem hoogu. Vald toetab projekte, mis annavad elule värvi ja uusi arenguvõimalusi, aidates katta omaosalust.

Tasuta lasteaiatoit parandab lastega perede toimetulekut.

Tuleb ka suur ettevalmistuste ja projekteerimise aasta, et olla valmis Euroopa Liidu uute rahastusvõimaluste kasutamiseks.

Kaunist aasta lõppu ja toimekat 2014. aastat!

Jaak Kastepõld
Jaak Kastepõld,
Lihula volikogu esimees

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz