Ääsmäe–Haapsalu maantee kiiruskaamerad on fikseerinud üle 250 kiiruseületaja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Neli uut kiiruskaamerat Ääsmäe–Haapsalu maanteel asuvad Kabila, Hingu ja Jaanika külades 90-kilomeetrise sõidukiirusega alas. Foto: maanteeamet
Neli uut kiiruskaamerat Ääsmäe–Haapsalu maanteel asuvad Kabila, Hingu ja Jaanika külades 90-kilomeetrise sõidukiirusega alas. Foto: maanteeamet

23. detsembril Ääsmäe-Haapsalu maanteel tööd alustanud neli uut kiiruskaamerat on pühade ajal fikseerinud juba üle 250 kihutamise, kirjutab Postimees.

Politsei- ja piirivalveameti liiklusbüroo liiklusmenetlustalituse juhi Toomas Kaarepere sõnul on enim kiiruseületamisi fikseerinud Jaanika külas asuv kiiruskaamera, mis asub maantee 17. kilomeetril ja hoiab silma peal Haapsalust Tallinna poole liikujatel. Nagu ka ülejäänud kolm kiiruskaamerat, asub see lõigul, kus lubatud sõidukiirus on 90 kilomeetrit tunnis.

Kõik uued kaamerad asuvad 70 kilomeetri pikkuse Ääsmäe–Haapsalu maantee esimesel neljandikul võrdlemisi sirgetel teelõikudel. Pärnu maanteelt Haapsalu poole liikujatel tuleb kiiruskaameraga arvestada 3,3. kilomeetril. Kabila külas ja 12,2. kilomeetril Hingu külas, Haapsalust Tallinna suunas liikujatel aga maantee 16,6. kilomeetril Jaanika külas ning 3,1. kilomeetril Kabila külas.

Eesti riigimaanteedel on 44 mõõtekabiini ja 31 kiiruskaamerat. Veel tulevad kiiruskaamerad peagi Tallinna–Saku–Laagri, Tallinna–Rannamõisa–Kloogaranna ja Tallinna–Rapla–Türi maanteele. Koos äsja Ääsmäe–Haapsalu maanteele paigutatud kaameratega lisandub lähinädalail 13 mõõtekabiini ja 8 kiiruskaamerat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
abc
10 aastat tagasi

Möödasõitjad ei häiri, nende endi risk, reeglina kui lappama läheb, ollakse võsas mitte vastutulijal sees. Pigem sellistel mingid probleemid, keda möödasõitjad hirmsasti häirivad – madal enesehinnang, kartus “ärapanemise” ees vms. Patoloogilisemad juhtumid nt. u 800m sirge teises otsas tõmmatakse otsapidi kraavi ennast, hirmus vilgutamine tuledega jne. kui teises otsas möödasõitu teed. Aga kahjuks jah sujuv liiklemine on see millest puudust tunned – püsikaga 90 (+5) sõites peab liigagi tihti “jalaväristajatega” kokku puutuma, kes suudavad 70-100 vahemikus kiirust hoida.

Meil
10 aastat tagasi
Reply to  abc

need iga-hinnaga möödasõitjad nimelt vajavad pidevat möödasõiduabi ja nii ei tule rahulikust/ohutumast sõidust välja.Püsikas on liiklemiseks hõredas liikluses ja hea nähtavuse ja teeolude ajal.Praegusel pimedal ajal ja tihedama liiklusega ongi mõistlik kiirus70-90 ,isegi 70 sõidab lähituledest kõvasti ette.
Jään enda juurde-auto ja teel kõvameheks olemine-panen püsikaga piirkiirusel oludest ja kaasliiklejatest küsimata- on meil paljudele eneseteostuse aseaineks.

Autojuht Taeblast
10 aastat tagasi

Seitse aastat Tallinn- Haapsalu vahet sõites, ei ole kordagi ilma mingi “naljahambata liikluses” liigelda saaanud. Jalga ei suudeta ühtlaselt gaasipedaalil hoida. Sõidad 95km tunnis, ja vuratakse sust mööda ja jäädakse 85km tunnis peale jobutama. Püsikiiruse hoidjast polegi enamik kuulnudki ja kui täistuled peal lähemale kui 500 m sõidad, siis hakatakse ohutuledega vilgutama. Tuleb osta, või paigaldada peeglid mis ei pimesta taga täistuledega liiklejat!!! Või sõita Hr Oti bussidega:)

Püsikiiruse Hoidja
10 aastat tagasi

märksa rohkem kui neid veidi kiirust ületajaid kulgeb sel teel troppe kes igas kurvis kiiruse 70le alandavad ja sirgel jälle 90ni kiirendavad. Võimatu on peale tööpäeva rooli taga rahulikult tukkuda. Oma autol lülitasin ostes püsika 90le ja välja pole veel lülitanud.

sarvik
10 aastat tagasi

ühesõnaga kuna möödasõidu võimalus võetakse sirgetel ära, hakkavad rullid kurvides kamikaadzesid mängima, tublid liiklusohtuse spetsid on mõtlemiseks jälle allpool asuvat kehaosa kasutanud 🙁

Kont
10 aastat tagasi

Seal, kuhu need kaamerad paigaldati, sõideti juba 23-ndal eriti aeglaselt. Kõik mökutasid vahemikus 85-90km/h. Samas eile Parila poolt tulles sõitsin ise 95-ga ja sõideti mööda nagu postist.

peskaritest
10 aastat tagasi
Reply to  Kont

Panen mööda minagi,heh.

Meil
10 aastat tagasi

jätkuvalt on palju inimesi kellel muud eneseteostust pole õnnestunud leida kui kaasliiklejatest iga hinnaga mööda saada(ärapanemine).Kiiruskaamerad teevad elu keerulisemaks-kõige kirglikumad ärapanijad peagi rehkendavad välja nende tööulatuse ja enne ning peale seda annavad valu…paraku kaamera sirgel lõigul asudes välistab möödasõidu sirgemal ja ohutumal lõigul.Paradoksaalselt võib kaamerate ülesseadmine liiklusohutust kahjustada.